26 Nisan 2011 Salı

Peki neden yok?

Dün iki toplantı arasında D&R'a uğradım uyku konusunda ne gibi kitaplar var diye bakmak için...

İki tane Türkçe yayın var. Bunlardan biri Dr. Ferber'in kitabının çevirisi, diğeri ise şizofren çocuklarda uyku problemleri ile ilgili. Yani meraklı da olsanız bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı yok. Neyse ki Tracy'nin kitabında bu konuda birşeyler var da iyice kör cahil kalmıyoruz.

Bu konuda onlarca yabancı kaynak olmasına rağmen neden hiçbiri Türkçe'ye çevrilmemiş diye düşünüyor insan. Bu kadar çok uyku problemi çeken anne varken acaba anneler mi talep etmiyor yoksa gerçekten bunun bir kader olduğunu mu düşünüyorlar?

Her iki seçenek de kötü. Ama kader olduğunu düşünmek zaten talebi de engeller. Keşke yüksek sesle bağırsam ve beni bütün Türkiye duysa "Bu bir kader değil!". Kader olan tek şey annelerin ne zaman canına tak deyip harekete geçecekleri...

25 Nisan 2011 Pazartesi

Yeniden doğmak...

Bugün bir arkadaşım blogspot açıldı dediğinde o kadar mutlu oldum ki...

Bu satırları yazarken içimdeki sevinç o kadar büyük ki ancak bu başlıkla anlatabilirim sanırım.

Her ne kadar Wordpress'e geçmiş olsam da birçok blog yazarı gibi ben de Wordpress alt yapısına alışamadım ve adapte olamadım. Dağ dağa küşmüş dağın haberi olmamış misali yazmayı da bıraktım.

Fark ediyorum ki ben buralarda yokken bloğu takip edenler artmış. Bu mucizevi birşey :) Teşekkürler.

Geçen süre zarfında ben eğitimimi bitirdim ve profesyonel olarak uyku danışmanlığı yapmaya başladım. Danışmanlık verdiğim ailelerin artık geceleri kesintisiz uyuduğunu bilmek inanın bana çok büyük bir mutluluk veriyor.

Yakında www.uykumelegi.com 'la yayına geçeceğim. O zamana kadar madem blogger açıldı buradan devam...