26 Temmuz 2011 Salı

Kimin yatağı karar verdiniz mi?

Çocuğunuzun neden sizin yatağınızda yatmaya başladığının önemi yoktur. Önemli olan sizinle birlikte yapmaya devam etmesini isteyip istemediğinizdir. Eğer birlikte yatmak istiyorsanız bile çocuğunuza kendi kendini rahatlarak uykuya dalmasını öğretmeniz gerekmektedir.

Bebeğiniz aylar hatta yıllardır sizin yatağınızda yatıyor olabilir. Artık kendi yatağında yatmasını istiyorsanız o zamana birkaç hafta sürecek ve farklı fazlardan oluşacak bir program önerim olacak.

Çocuğunuz dediklerinizi anlayacak yaşa geldiyse uygulayacağınız program hakkında onu bilgilendirerek, değişime hazırlamalısınız. 1 yaşındaki bir çocuk bile sizin düşündüğünüzden fazlasını anlayabilir, hele 18 aylık ve üzeri çocuklar çok şey anlarlar.

Birinci Etap: Odamı seviyorum
Çocuğunuzun gündüzleri odasına alışmasını sağlayın. Aslında sadece alışması değil, odasını sevmesi  gerekir. Orada oynayın, orada altını değiştirin, mümkün olduğunca bütün aktiviteleri odasında yapın.

İkinci Etap: Gündüz Uykusu
Çocuğunuz gündüz uykusuna kendi odasında yatmıyorsa, odasına ilk alışma sürecinden sonra birkaç hafta gündüz uykularına kendi yatağında yatırın. Uyutma metodunuzun ne olduğundan çok kendi yatağında uyuyor olması önemlidir. Gerekirse ve yatağı uygunsa yanına uzanabilirsiniz. Yanına uzanmak için uygun değilse yatağın yanında oturabilirsiniz. Ancak olabildiğince iletişime geçmeyin çünkü bu etkileşim uyumamak için bir bahane olacaktır.

Üçüncü Etap: Çocuğunuzun Odasında Birlikte Uyumak
Son aşamaya bir adıma kaldı ve artık siz ya da çocuğunuzun hazır olup olmadığını biliyorsunuz. Bu aşamaya gelinceye kadar aylar geçmeyecektir merak etmeyin. Hangi metodu seçtiyseniz o metodun önüne maksimum üç gün olmak üzere bir aşama ekleyin: Bu aşamada siz çocuğunuzun odasına uyuyarak, aile yatağı ile bağımsız uyku arasında bir köprü kurmasına yardımcı olacaksınız. Yere bir şilte koyun ya da misafir yatağını çocuk odasına taşıyın, ya da sizin bulacağınız farklı bir çözümü uygulayın ama önemli olan hangisi ikiniz için daha rahat ve güvenli olacaksa onu yapın.

Dördüncü Etap: Bağımsız Uyuması İçin Seçtiğiniz Metodu Uygulamaya Başlayın

29 yorum:

  1. Merhaba Seride Hanim,
    Bebegim son gunlerde gece emmesine uyanip bir daha uyumak istemiyor. En az iki uc saat suruyor uykuya gecmesi. 3 gunluk guncesi soyle:
    1.gun 20:00 yatis, 02:00 gece emmesine uyanis, 4-5 arasi tekrar uyuma, sabah 10:20 de kalkis, 12-1 arasi ogle uykusu, 3-4 arasi ikinci uyku
    2.gun: 8:30 da yatis, 2:30 da uyanis, 5 te. Tekrar uyuma, 10:30 da kalkis, 12-1 arasi ogle uykusu, 3-4 arasi ikinci uyku
    3. Gun: 8 de yatis, 2 de uyanma, 4:30 da uyuma, 10:45 de kalkis, 12:30-1:30 arasi ogle uykusu, 3:30-4:30 arasi ikinci uyku. Problemin neden kaynaklandigini soyleye bilirMisiniz?
    Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Küçük Cezve,

    Bebeğiniz kaç aylık? Bebeklerin yaşlarına göre uyumaları gereken aralıklar ve süreler değişir.Bu nedenle bu bilgiyi de paylaşmanızı rica ediyoruum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yazmayi unutmusum, tam 5 aylik.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Öncelikle sabah kalkışlarınızın çok geç olduğunu söyleyebilirim. Aslında doğal ritme bağlı olarak vücudumuz güneşle yatar, güneşle kalkar. Biz bu ritmi sosyal yaşama adapte ederiz.

    Bebeğiniz gece uykusunu sabah ile telafi ediyor. Bebekler için uyku saati kitaplara baktığınızda 6:00 - 7:30 arasıdır. Türkiye'de bunu biraz daha geçe çekip 8:00'e kadar uyuyabilirsiniz diyorum ben. Size önerim en geç 8:00'de bebeğinizi kaldırmanız.

    5 aylık bebekler 1,5 saat ile 2 saat arası ayakta kalabilirler ve 1,5 saat kesintisiz uyuyabilirler. Gündüz uykularının toplamı 4-5 saat olmalıdır. Bu iki ana, bir kısa uyku veya 3 uyku şeklinde gerçekleşebilir. Uyku saatlerinizi buna göre revize etmeniz gerekir.

    5 aylık bebekler, başka tıbbi bir sorunları olmadığı sürece, gecede kesintisiz en az 8 saat beslenmeden uyuyabilirler. Gece saat 23:00 civarı yapacağınız bir gece beslenmesi sonrasında sabaha kadar uyanmadan uyuyabilir. Gece uyuması gereken zaman minimum 11 saattir.

    Bu tablonun gerçekleşmesi için kendinize bir günlük rutin belirleyip 3-4 hafta boyunca vazgeçmeden denemeniz gerekir. Kesinlikle işlediğini size söyleyebilirim.

    İlk başlarda durum daha kötüye gidiyor gibi gelecektir. Çünkü sizin için her ne kadar düzensiz gibi görünse de mevcut durum, aslında bir düzeni vardır. Bir düzeni bozup başka bir düzeni oturturken önce bir tepe taklak olup sonra yerine oturacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Cok tesekkur ederim. Uyku egitimine yeni basladigim icin simdilik benim en onemli golum gunduzleri uyutabilmekti cunku daha once kizimin reflusu oldugu icin gunduz hic uyumuyordu ve oyle alismisti. Simdi gunduz 1'er saatten 3 kere uyuyor cok sukur. Gece uykusu da uzun. Sizin tesbitiniz cok dogru cunku dun erken kaldirdim ve gece hic uyanmadi, ben de oyle hissetmistim ve uyguladim. Cok komik, sizin egitim aldiginiz Sleep Lady'nin kitabini ve internet paketini aldim ama size soru sormayi daha cok seviyorum takildigim bir yer olunca. Cunku ben cevabimi bilsem bile siz teyit edince cok rahat hissediyorum kendimi. Cok tesekkur ederim. Basarilariniz artarak devam eder umarim. Zira gecen gun cok dua etmistim size, gazete haberini duyunca cok sevindim. Bu mubarek gunlerde duaya devam o zaman:)Sumeyye

    YanıtlaSil
  6. Her zaman soru sorabilirsiniz :)

    Kim'in bütün kitaplarını ve cd'sini içeren paketimi aldınız?

    Bu arada yakında Kim'in kitabı ile ilgili bir süprizim de olacak ;-)

    İyi dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim. Hergün müthiş bir enerji ile güne başlamamı sağladığını söylemeliyim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, sitenize bugun hurriyet aile de yazdiginiz bir yazi ile ulastim. Benim oglum ayin 14 unde 24 aylik olacak. Uykularimiz cok Duzensiz. Gece epey gec uyuyor sabahlari da tabii gec uyaniyor. halen anne sutu aliyor ( memeden nasil kesicem bilemiyorum:( ) sabah erken uyandiginda ya da ben uyandirdigimda asla kahvaltisini yemek istemiyor ve asiri huysuz oluyor. Bize onerebileceginiz bir program var mi? Bu arada gunduz minimum 2 saat 1 kere uyku uyuyor

    YanıtlaSil
  8. Cok sevindim:) Kim'in internet kitabini almistim. Yaninda ucretsiz videolari da gelmisti. Kucuk bir paket ama genel bilgileri iceriyor.

    Sizden baska bir konu hakkinda yardim isteyecegim. Kizim yarin bes aylik oluyor. Yaklasik 20 gun sonra Turkiye'ye tatile gidecegiz. Amerika'da yasiyorum ve 10 saatlik ucak yolculugumuz var. Zaman farkindan dogan problemleri nasil asabilirim? Bir de baska bir yerde kesinlikle uyumuyor. Araba da bile uyusa araba durur durmaz uyaniyor. Sadece gece uykusuna yakin bir saatte eve gelmissek araba koltugundan alip hemen yatagina koyunca uyuyor. Su anda Ramazan oldugu icin arkadaslar surekli davet ediyor ama dun iftar 8'de idi ve kizimin en gec uyku saati 8. 9'a kadar ugrastim ve uyumadi baska bir evde. Yanimda sound machine, monitor, uyku tulumu tam teskilatli gitmistim ama fayda etmedi. Hic evden cikmamam mi gerekiyor, bu bir surec mi? Gunde 5-6 saatlik uykudan 15-16 saate bu ay icindeki cabalarimla geldik. Herseyi bir anda beklemek dogru olmaz, cok da ustune varmak istemiyorum ama tatil yaklastikca korku sariyor. Acaba internet uzerinde satilan tasinabilir yataklardan alip gitmeden birkac gun onda mi uyutsam?

    YanıtlaSil
  9. @pUdRa Birkaç sabah bu huysuzluğuna göz yummalısınız. 3 gün içinde herşey normale döner. Küçük Cezve'ye de dediğim gibi sabah geç kalkmanın gece uykusuna direk etkisi vardır. 24 Aylık çocuklar gece en az 11 saat uyumalılar. Yani kalktıktan 13 saat sonra uyumuş olması lazım oğlunuzun. Dediğim gibi bunu en az 3 gün idealde 1 hafta uyguladığınızda tablonun değiştiğini göreceksiniz.

    Bu arada geceleri uyanıp emme adeti varsa, bunun üzerine ayrıca çalışmanız gerekir.

    YanıtlaSil
  10. @Kucuk Cezve, ben de çok şaşırmıştım Türkiye'den bir annenin Kim'i bulup kitabını almış olmasına :)

    Küçük bebekler düşündüğümüzden daha çabuk yorulurlar. Özellikle mekan değiştirdiklerinde etrafları değişik geldiği için incelemek onları yorar. Ayrıca her göz göze gelme onlar için bir iletişim şeklidir ve çok kişi kucağına alıp konuştuğu için yorulmuştur. Yani daha erken yatırmanız gerekmiş olabilir.

    1 hafta üst üste kesintisiz gece uykusu uyumadığı sürece uyku saatlerine riyaet edilmesini öneriyorum. Ancak 1 haftalık bir süreçden sonra esnekliklere tolore edebilir bebekler. Bir de uyku düzeni oturtmaya çalıştığımızda 3 hafta kesintisiz bir süreç olmasını isteriz.

    Eğer sizinle uyumuyor ve kendi yatağında uyuyorsa o zaman seyahat yatağını öneririm. Çünkü saat farkından zaten uyku düzeni bozulabilir ve geri döndüğünüzde yeniden üzerine çalışmak durumunda kalabilirsiniz, bir de üzerine kendi yatağında uyutmaya alıştırma ile uğraşmamış olursunuz.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili uyku melegi
    Oglum 6 aylik ve uyku duzenimiz tamamen bozuk. 6 aydir geceleri deliksiz bir kere uyumadik. Ozellikle 2:30-5:00 arasi kivraniyor, uyanamiyor da. Fiziksel bir sorunu olmadigini dusunuyorum. Onceleri gaz problemidir gececek dedik ama hala gecmedi. Yemesi de zaten sorunlu. anne sutunu de kendisi birakti ve az iciyor. Cok duzensiz. Ustelik sadece gezerek uyumak istiyor. Bircok uzmandan yardim almaya calistik ama hepsi basarisizlikla sonuclandi. Siz yardimci olabilir misiniz acaba bize? Cok mutsekkir kaliriz.

    YanıtlaSil
  12. @Anne - Oğlunuzun harekete bağlı uykuya dalmayı bildiğini düşünüyorum yazdıklarınıza bakarak. Geceleri bu kadar uzun süre sıkıntılı geçiyor olması günlük düzeninize de bakılması gerektiğini işaret ediyor. Bana seride@uykumelegi.com'dan ulaşırsanız detayları oradan konuşalım.

    YanıtlaSil
  13. Sana danışacağım hiç aklıma gelmezdi ama kızım bize bir sürpriz yaptı ve ben işin içinden çıkamıyorum. Yardıma ihtiyacım var :)

    Kızım 23 ay 3 haftalık ve halen emiyor. 2. ayından bu yana kendi odasında yatıyor. 4. ayında da gece beslenmesini kestim ve kesintisiz sabaha kadar uyuyor.
    Kızım son 1 aydır "anne yatağında yatmak istiyorum" deyip yanıma gelmeye başladı. Hiçbir zaman bu isteğini reddetmedim. Çünkü kızım dokunmaktan ve dokunulmaktan hoşlanmayan bir bebek (eşim de, ben de öyleyiz), dolayısıyla 2 geceden fazla bizim yatağımızda yatamıyor, rahat etmiyor zaten.

    Ama son 1 aydır her gece bizim yatağımızda. Öğlenleri kendi yatağında uyuyor. Gece uykusuna da ben evde değilsem kendi yatağında dalabiliyor. Masal veya ninni dinleyerek kendi kendine ve sabaha kadar da kesintisiz uyuyor. Uyku ile ilgili bir sorunumuz yok yani aslında :)

    Ama ben çok hazırlıksız yakalandım. Yatağımızı kızımla paylaşmaya hazır değildik. Kendi yatağına geçmesi için de zorlamak istemiyorum, çünkü isteklerini gayet net ifade ediyor. Çoğunlukla da iletişime açık, işbirliğini kabul edne bir çocuktur. "Anne yatağında yatmak istiyorum" diyor ve konuyu kapatıyor.

    Bu yazın da benim bu durumumun üstüne geldi. İlk 2 cümlen beni vurdu: "Çocuğunuzun neden sizin yatağınızda yatmaya başladığının önemi yoktur. Önemli olan sizinle birlikte yapmaya devam etmesini isteyip istemediğinizdir."
    Kızımla yatmak istemiyorum aslında ama onu kırmak da istemiyorum. Bir pedagoga mı danışsam acaba? :)

    YanıtlaSil
  14. Eğer 3 gece üst üste yatma talebini bir şekilde geri çevirmediyseniz o zaman alışkanlık haline gelmiştir.

    Bu yaşdaki çocuklar çıkarmaları çok severler. Sevdiği çıkarmalardan alıp, hatta evde yıldızlar kesebilirsiniz. Bir uyku zamanı davranışları tablosu yapın. Basit bir A4 bile olur. Eğer kızınız yatağında yatar ve sizin yatağınızda yatmak istemezse sabah ona bir çıkartma vereceğinizi söyleyin. Eğer yatmazsa sabah çıkartma tablosunu gösterip, çıkartmayı neden yapıştıramayacağını anlatın ve gece tekrar deneyeceğinizi söyleyin. Ses tonunuz asla küçümseyen, kızan, küçük düşürücü bir ses tonu olmasın. 'Köfte' nasıl diyorsanız aynen o ses tonuyla söyleyin. Eğer kendi yatağında yatarsa sabah çıkartmayı tabloya yapıştırmasına izin verin. Bunu çoşkulu bir seramoniye dönüştürün. Hatta gün içinde bundan bahsedebilirsiniz. Birkaç gün sonra işe yaradığını göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba forumları ara ara takip ederdim ama hiç yazma danışma ihtiyacı hissetmemistim. Sadede gelmek gerekirse oğlum 15.5 aylık. 2-3 aylıktan genellikle oturarak ama kolda sallayarak uyutuyoruz. 1yasindan beri de uyuduktan sonra yatağına yatırıyoruz. Geceleri uyanınca da (1 kere uyanıyor) ben parmaklikli yatağına yatıyorum 15 20 dk sonra yavaşça kalkıyorum böylelikle onu yatağına uyandirirken uyanma riski ortadan kalkıyor. Ancak artık agirlastigi için kolumda sallayamiyorum. Yardımcımız gündüzleri sallayarak uyutuyor yarım zaafda maksimum uyuyor. Ben gece rituelindenn sonra oğlumu da alıp yatağıma gidiyoruz sütunu icer emziğini emmeye baslar 1saat kâh bir yana kâh öbür yana dönerek sızıyor sürekli bana dokunuyor 1 saat süren bu uyku seansları artık beni germeye başladı zira çalıştığım için benim de uykum geliyor ve esimle vakit geçiremez oluyorypum geceleri kendi yatağımda uyutmamin sebebi yatağının parmaklikli küçük olması. 1saat orada yatmak zor olabilir acaba denesem mü.:) uyku saatlerimiz söyle sabah 6 30 gibi uyanış süt içip geri yatış 8 de kalkis10.30 gibi yatış 12gibi kalkış 3 gibi yatış 4.5 5 gibi kalkış 9 gibi yatış ama tabi 10 da uyuma. Uzun süredir bu sekilde düzenimiz. Bugün degisiklik yaptım 8 kalkış öğlen 13.30 da yatış 15.30 da kalkış aksam dedim bayılır 8 gibi nizmizlanmaya başladı yatırdım yine çıktım odadan saat 9. Sorum sonuçta su:15.5 aylık bir bebeği nasıl uyutmalıyım geceleri yanında yata yata daha hızlı uyurmuş acaba şimdiden tesekkurlerrr

    YanıtlaSil
  17. @ceydd Eğer gece kalkışlarınız varsa öncelikle günlük rutininizde değişiklik yapmalısınız. 6:00'da kalkmasının sebebi açlık gibi görünsede aslında gece geç yatmaya bağlı olduğunu söyleyebilirim.
    Gece kalkışlarınız yoksa kendinize uygun bir metodu seçip onu uygulamanızı öneririm. Yatağından çıkmayı öğrendiği zaman öğretmeniz daha zorlaşacaktır. Ben Kim West'in metodunu öğretiyorum ve koçluk hizmeti veriyorum.

    YanıtlaSil
  18. @ceydd Çocukların saat mefhumu olmadığından psikolojik olarak uykuya hazırlanmaları gerekir. Bu nedenle yatırmadan önce uygulayacağınız uykuya hazırlık ritüeliniz olmasını şiddetle öneririm. Yıkamak, kitap okumak gibi aktiviteleri içerebileceği gibi bu ritüel, o gün olan en mutlu üç şeyi paylaşmak, diş fırçalamak, pijama giymek, sohbet etmek de ritüelin bir parçası olabilir. Kendi tercihinize göre en fazla 3 aktiviteyi içeren ve her gece aynı sıra ile yapacağınız gece ritüeliniz olmasını sağlamanızı öneririm.

    Ayrıca televizyon, bilgisayar gibi hızlı renk değişimleri içeren ve elektromanyetik alan yayan alet kullanımın yatmadan en az bir saat önce kesilmesi gereklidir. Bunun yanı sıra uykuya geçişi kolaylaştırmak için fiziksel hareketleri de yavaşlatmanız size yardımcı olacaktır. Son bir saatte bahçede oyun oynamak, evde koşturmalı bir oyun oynamak yerine oturularak oynanan oyunları tercih etmelisiniz.

    YanıtlaSil
  19. merhaba uyku meleği 15 aylık bir kızım var yeni doğduğu zamanlarda çok ciddi uyku problemleri yaşıyorduk,1 yaşını doldurmak üzere iken geçirmek zorunda kaldığım bir ameliyatı da bahane ederek anne sütünü kestim ve gece uykularımız daha düzenli olmaya başladı. çalışan bir anneyim ve kızımı 3 aylıktan beri gündüzleri bakıcısı ile bırakıyorum. gündüzleri ayakta sallanarak uyuyor, bense geceleri kendi yatağıma alarak ışıkları kapatıp,emziğini verip , hiç ses çıkarmadan yanında yatarak uyutuyordum. tabi uykuya dalışı kendini yatağın içinde bi o yana bi bu yana yatması, daha sonra tekrar bi su içme ihtiyacının giderilmesi ile oluşuyordu. son 3 aydır babamız şehir dışında idi ve 15 günde bir geliyordu. ama bizim uyku düzenimiz çok iyi idi. gece 22.00-22.30 arası yatağıma gidiyor 23.00 gibi uyuyorduk gece bazen uyanıp su içiyor bazen uyanmıyordu, sabahta saat 7.30 da ben evden çıkmadan uyanıyor, 10.30 tekrar yatış 12.30 kalkış 14.30-15.00 tekrar yatış 16.30-17.00 kalkış bu ritimde gidiyorduk. babamız geleli 10 gün oldu. 2 gündür geceleri kızımı uyutamaz oldum. ilk başta babası içeri de olduğu için onu işaret ederek ağlıyor, babamızda yatağa geliyor ama kesinlikle uyumak istemiyor, içeri gidip oyun oynamak istiyor bizimle, ağlaması ancak öyle kesiliyor ve hatta gülücükler dağıtıyor. onu uyutabilmek için her yolu deniyorum ama uyutmaya çlaışmam onun sürekli ağlamasına sebep oluyor. hak verirsiniz ki çalışan bi anne olarak çok yıpratıcı bi durum iki gecedir araba ile dolaşarak uyutabiliyorum dün gece de 1.30 da yine sokaklarda idik:(( ben bu durumun içinden nasıl çıkabileceğimi bilemiyorum ve gerçekten yıpranıyorum. sizin öneriniz nedir acaba??
    ben bu davranışını bizi özlemesine bağlıyorum . uykuya yatıp kalkınca beni bulamayacağı için bu davranışı sergilediği kanısındayım.

    YanıtlaSil
  20. bu arada geceleri benimle uyumasından rahatsız değilim hatta bütün gün ondan ayrı kaldığım için onun kokusunu duyarak uyuyor olmak beni mutlu ediyor, ama bu aralar uyumak istiyorum:))

    YanıtlaSil
  21. @sertac Eşiniz geleli 10 gün olduğunu ve bahsettiğiniz durumun son 2 gündür gerçekleştiğini belirttiğiniz için, durumun eşinizin dönüşü ile bir bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Son iki günde aktivitelerinizde bir değişme, günlük rutininiz bir değişme olup olmadığını gözden geçirin.
    Daha önce birlikte yatarken kalkınca sizi bulamayacağı gibi bir endişesi yokken neden şimdi olabileceğini düşündüğünüzü anlamadım. Bunu biraz daha açar mısınız? Şu anda halen sizinle yatmıyor mu?

    YanıtlaSil
  22. evet şu andada bizimle uyuyor. beni bulamayacağı endişesinin şu an oluşmasında artık bişeylerin daha çok farkında olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. normal ritmimizde değişen şey hasta olması oldu 1 haftadır. burnu tıkalı ve öksürüyor. bunun dışında rutinimizda bi değişiklik yok. aslında uykusu var ama uyku geçişimiz de asıl sıkıntı çünkü biz maalesefki haftasonuda araba ile dolaştırarak uyutabildik kızımızı. 10 dk. içinde uykuya dalıyor araba ile dolaşırken. ama ben bunun alışkanlık olmasından korkuyorum.
    haftasonu uyku düzeninde bi değişiklik yaptım gece uykusuna daha kolay geçsin diye. güzdüz 2 kere 2 şer saat uyutmak yerine 1 kere uyuttum 3 saat uyudu saat 13.00 yattı 16.00 da kalktı. gece de 10:30 da araba ile dolaştırarak uyutunca sabah 9.00 da kalkmaya başladı.
    sanırım uyku saati yeterli. asıl sıkıntım gece uykuya evimizde geçişini nasıl sağlayacağım onu üzmeden ...

    YanıtlaSil
  23. @sertac Verdiğiniz her bilgi birçok farklı soruyu doğuruyor. Bütün tabloyu detaylarıyla bilmeden daha fazla yorum yapmam sizi yanlış yönlendirebileceğinden, tek söyleyebileceğim, hayat felsefenize ve bebeğinizin yapısına göre bir metotta karar vermeniz ve tutarlı bir şekilde pes etmeden uygulamanız. Eğer yatağınızda uyutmak istiyorsanız, bir arabada, bir pusette uyutmanız bebeğinizin aklını karıştırıyordur. Bu nedenle sonuna kadar tutunacağınız metot ve şekillleri tutmanızı öneriyorum.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. @hale sarsılmaz Gündüz oluşturduğunuz gibi bir düzen oluşturabilirsiniz. Hatta bu ayda 5-6 saat kesintisiz uykuyu görebiliyor olmanız lazım

    YanıtlaSil
  26. merhaba; benim 4 aylık bir kızım var. akşamları 8,30 gibi engeç yatırıyorum ayakta sallanarak uyuyor,gecede bir kere kalkıyot ve besliyorum gene uyuyor sabah 8 de uyanıyor, 10 gibi tekrar uyuyor 13:00 da kalkıyor. 15:00 de tekrar uyuyor 18:00 de kalkıyor.birinci sorum şu: kızım çok mu uyuyor ki erken kaldırırsam huysuzlanıyor.2 . si ise ben onu uyuturken hep ayakta sallanmaya alıştı.minikken emzirip yatırırdım uyurdu. şimdi uyumuyor,ayakta sallıyorum öyle uyuyor ama sorun şu ben kalkınca hemen uyanıyor, akşamları çok sıkıntı olmuyor ama gündüz koltuğa yapışık yaşıyorum ,kim westin kitabını aldım denedim ama sanırım beceremedim,neden kızım bu kaaar kolay uyanıyor olabilir, en küçük bi seste uyanıyor.
    şimdiden teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  27. @senem Kızınızı ayağınızda mı sallıyorsunuz gece boyu?

    YanıtlaSil
  28. merhaba benim bebeğim 20 aylık.9.aydan itibaren ayakta sallamaktan yan yana yatmaya geçtik,bu aslında ayata sallamaktan daha iyi olsa da eşimle problem yşamaya başladım artık kendi yatağında yatırmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz?kim west yöntemini denedim 2 hafta kadar başarılı olamadım uyku düzenimiz de bayağı kötü gece 11 de yatıp sabah 10 da kalkıyor eşim yüzünden erken uyumuyor,eşimde bana bu konuda pek yardımcı olmuyor açıkçası bırak istediği saatte uyusun diyor ama benim yaşam kalitem düştü bayağı bana yardımcı olun lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelim Hanım, eğer kitabı uygulamayı başaramadıysanız, tutarlılık konusunda birlikte çalışabilir ve mutlu sona ulaşmanızı sağlayabiliriz. Tutarlı olmak sizin için tek anahtar. Bana info@uykumelegi.com adresinden ulaşabilirsiniz

      Sil