31 Aralık 2011 Cumartesi

Değişimlerin mutluluk getirmesi dileğiyle

2012 değişim yılı... 
 
Bu değişimin uyku düzeninize de iyi anlamda yansımasını, 2012'de bebeğinizin geceleri düzenli uyuyup sağlıklı bir şekilde büyümesini, sizin de dinlendirici bir uyku çekmenizi dilerim. 
 
Uykusuz geceleri geride bırakmanız dileğiyle, yeni yılınız kutlu olsun!

4 yorum:

  1. merhabalar benim oğlum 6 ay 5 günlük bir türlü uyku düzenini sağlayamıyorum gündüzleri iki saat arayla yarım saat uyuyp kalkıyor gündüzleri 4 sefer uyuyor geceleri ise saat başı ağlayarak kalkıyor kucağıma lıyorum susmuyor mama ve su içmiyor ya gündüzleri uyumasın artık istemiyorum ama en azından gece uyusun artık piskolojik olarak çok yıprandım bana yardımcı olun ve OĞLUMU UYUTUN yoksa ben delirmek üzereyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündüz uyuması gerektiği zamanda, uyuması gerektiği sürede uyumayan bebekler aşırı yorgunluğa başlı olarak geceleri uyuyamazlar. Bu yaşda gündüz maksimum 3 uykuda toplam 3 saat uyumalı. Bebeğinizin her gün 1 saat eksiği var ve bunun yol açtığı yorgunluk gün geçtikçe artıyor.
      Kim West'in kitabını alıp kendi başına uyumayı öğretirken bir uyku uzatması çalışmanız lazım. Bunun için 'Felaket Uykusu' başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.
      Birlikte çalışalım isterseniz, sayfanın sağ tarafında çalışma şeklini okuyabilir ve randevu için bana ulaşabilirsiniz

      Sil
  2. Merhabalar benim kızımda 20.09.2011 tarihinde 39 haftalık sezeryanla 4,250 kg olarak dünyaya geldi.Doğduğu ilk 2 - 3 hafta geceleri güzel uyuyordu.gündüzleride sadece emerek kucağımda şekerleme yapıyordu.daha sonraki haftalarda gaz şikayeti nedeniyle gündüzleri ya hiç uyumuyor yada en fazla 1-2 saat uyuyordu.geceleride 9 da uykuya dalıyor 3 saat uyuyor emim 2 saat daha uyuyor sonra sabah 6 ya kadar 1 yada yarım saat arayla uyanıyordu.2,5 -3 aylık civarındayken gündüzleri ayakta sallanmaya alıştırıldı.ağzına pekmezli emzik verilerek.ayakta sallanarak gündüzleri 3 kere 2 saat uymaya alıştı.ama doktorumuz pekmezi kesmemizi söyleyince emziği almadığı için uyumamaya başladı.emzirerek uyumaya alıştı . 3,5 aylığı biraz geçmişti emerek uyumaya başladı.ama buarada gece uykuları ilk yatışta 3 saatlik olan uyku düzeni değişti.ilk yatışta 1,5 - 2 saat uymaya sonrasında emerek 1 yada yarın saatte bir uyumaya başladı.bugün itibiyle 4,5 yani 139 günlük oldu.ve gündüzleri 3 kere 1 saat uyuyor.uyanık kaldığı saatlerde hep huzursuz ve ağlıyor.uyumak istiyor sürekli.geceleri 1 yada yarım saat arayla uyuyor.gözlerini kaşıyarak ve kulağını çekerek uykusu geldiğini belli ediyor bende hemen uyutmaya çalışıyorum.emerek uymak istediğinden sürekli memede.uyandığındada yine meme emmek istiyor.başka şekilde sakinleşmiyor.sürekli meme istiyor yani.ne gündüzleri nede geceleri düzeni var.2 kere yatır kaldır yöntemini denedim.birinde 45 dk aralıksız susmadan ağladı.aldım emzirdim. 1 hafta sonra tekrar denedim 1 saat aladı ama hiç susmadan sakinleşmeden gözlerinden yaşlar gelerek ve ter içinde kalarak.yine emzirdim .ne yapacağımı bilemiyorum.benim çoçuğum ağlamaya başladığında memeyi almadan 1 2 saat susmadan ağlıyor.korkuyorum bu kadar çok ağlaması normalmi.bu teknikleri denemelimiyim bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar ağlaması normal değil. Bence sizin birebir bir çalışmaya ihtiyacınız var. Uyanmaların arkasında birçok sebep yatıyor olabilir. Emen ve bu kadar çok uyanan bebekde şunu veya bunu yapın diyemem incelemeden, yanlış yönlendirme yapabilirim. Benimle çalışmak isterseniz seride@uykumelegi.com'dan detaylı bilgi alabilirsiniz.

      Sil