13 Aralık 2011 Salı

“Kolik” için bir çare satın alınabilir (mi?)


Koliğin alerji, laktoz intoleransı, bağırsak krampları ve maternalanksiyeteden kaynaklandığına inanılmakla birlikte gerçek nedenin ne olduğu bilinmemektedir. Ama şurası bir gerçektir ki kolik şikayeti olan bebeklerin günlük rutinleri etkilendiği gibi uykuları da etkilenmektedir.

Genel kabul görmüş kolik tanımlaması şöyledir:
“Günde 3 saatten fazla süren, haftada 3 günden fazla gelişen ve 3 haftadan uzun devam eden ağlama."

Devamı için tıklayınız

8 yorum:

  1. Merhaba seride hanim bu konu ile alakasiz bir sorum olacakti kizim 9 aylik
    Sabah 7.30 da uyaniyor ve 10.30 da sabah uykusu yapiyor saat 12-12.15 kadar sonra 14.30-15 arasi oglen uykusuna yatip en gec 16-16.30 da uyaniyor ve saat 18-18.30 gibi yine uykusu geliyor son yarim saatlik uykusu icin ama o saatte yatirmayayim diyorum ki gece uykusuna gec yatmasin diye ama olmuyor cok zorlaniyor huysuzlaniyor ama bazi gunlet bu uykulari erken saatye yapinca saat 17.30 da uyutuyorum o zaman iyi oluyor 6 da uyanmis oluyor son uykusundan dogrumu yapiyorum??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlter Yanına gitseniz bile su vermemek ve gece nasıl uyutuyorsanız o şekilde uyutmak. Bir müddet sonra uyanmayacaktır

      Sil
  2. Gece 01 de ve sabah 06da emmek icin uyaniyor kim westin kitabini aldim uyguladim kendi kendine uyuyor Masallah ama gece uykusuna yatinca yarim saat snra mutlaka aglayarak uyaniyor 4-5 defa gidip pispis yapiyorum tekrar daliyor

    YanıtlaSil
  3. @feyza Kitapta da okumuşsunuzdur. Son uykunun 16:00 - 16:30'dan sonraya sarkmasını önermiyoruz. Ayrıca, doktorunuza danışarak gece emmesini kaldırabilirsiniz. Daha ayrıntılı konuşmak isterseniz, sayfanın aşağısında detaylarını bulabileceğiniz soru-cevap görüşmesi için randevu alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Seride Hanım.Benim oğlum 23.11.2010 tarihinde 33 haftalık doğdu.2-4 ay arası geceleri 24-06 saatleri arasında kesintisiz uyuyordu. 4.aydan sonra geceleri sık sık uyanmaya başladı şimdilerde neredeyse her saat başı uyanıyor gündüzleri de çok az uyumaya başladı.Tracy Hogg'un yöntemini denemeye çalıştım.başarılı olamadım.oğlum emerek uyuyor.Bulgaristanda yaşıyorum. bana yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  5. @zeynep Eposta yoluyla devam ediyoruz. Bu nedenle buradan sorunuzu cevaplandırmıyorum.

    YanıtlaSil
  6. merhaba benim oglum 21 haftalik yani 5. ayini yeni bitirdi..malesef bebegim gece surekli uyaniyor:(gunluk rutin plan uyguluyorum sabah saat 7.7.30 gibi uyaniyor hemen emziriyorum ardindan kahvaltisini veriyorum.biraz oyun oynadiktan sonra yorulup 9 gibi uyuyor 11 bazende 12 de uyaniyor..uyaninca oglen ogununu veriyorum..ogleden sonraki uykusuna bazen 1 de bazen 2de geciyor 1 weya 2 saat uyuyor gnelde yuruyuse cikiyoruz hergun bazn aksattigim oluyor..aksam 6 da banyo yapyor 7 de emzirim uyutuyorum sabah 7 ye kadar surekli uyaniyor belki 10 defa sayamiyorum bile :(((bazen cok iyi gidiyor 9 saat hic uynmadan uyuydugu oluyor 3 4 gun ustuste ama sonra birden bozuluyor surekli uyniyor bebegim bizmle ayni odayi paylasiyor 6 ay dolunca ayirmayi dusunuyorum blki onunda etkisi olacak bilemiyorum.sallamdan sadece yatagina koyup pis pis diyerek gece lambasi weya tam karanlikta uyutuyorum uyanincada eger ac deglse kucagima almiyorum pis pislayarak sirtini sivazlayarak uyutuyorum..gunduzde odasinda perdeyi kapatip los isikta uyutuyorum gene yatagina koyar koymaz uyuyor yemek guzel yiyor sutumude iciyor gece uyku saatinde hemen uykus geliyor ama ne olyorsa birde degisik saatlerde hergece farkli surekli uyaniyor ne yapmaliyim bilmiyorum lutfen yardim edin tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. @robinim Çizdiğiniz tabloda aklıma gelen birçok sebep var ama detaylar olmadan yorum yapmam zor. Ancak 5 aylık bir bebek için son uykusuyla akşam uykusu arasındaki süre çok uzun. Burada mutlaka bir yorgunluk söz konusu oluyordur. Mesela 11'de uyanıp 13'de uyuyup 14'de kalktığı bir günde de 19'da yatırıyorsanız aşırı yorgunluk o gecenize ve hatta bir sonraki gecenize etki eder.

    YanıtlaSil