8 Ocak 2012 Pazar

Gecikme

Uyku Meleği okuyucusu sevgili anneler ve babalar,

Son üç gündür, ben de İstanbul'da mevcut olan salgından nasibimi almış bir şekilde, ateşli olarak yatıyorum. Bu nedenle gelen epostalara henüz dönebilmiş değilim.

Bu akşam Fox Ana Haber'de yayınlanan haberden sonra da birçok uykusuz aileden mesaj aldım. Hepsine tek tek döneceğim ama biraz zaman istiyorum sizden.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.


10 yorum:

  1. MRB LAR
    BENİM BİRİ 20 AYLIK DİĞERİ 4,5 AYLIK 2 OĞLUM VAR .
    BÜYÜĞÜM GECE SÜREKLİ AĞLAYARK UYANIR GECE 1 DEN AŞA YATMAZ.SABAHDA 8:00 DE KALKAR.GÜNDÜZ 2 SAATLİK UYKUSU VAR.SALLAYARAK UYUR
    UFAK OĞLUM GÜNDÜZ NE VAKİT UYUDUĞU BELLİ DEĞİL.GÜNDÜZ EN FAZLA 15 DK. GECE 7:00 DE YATAR GECE 1 2 GİBİ KALKAR EMER ALTINI ALIRIZ FELAN UYKUYA DALANA DEK 1 SAAT GEÇİYO AYRIYETTEN MİGREN RAHATSIZLIĞIM VAR .UYKUSUZ KALMAMAM GEREK AMA OLMUYO
    LÜTFEN NAPMAM GEREKİR.YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası sorduğunuz sorunun cevabı her iki çocuğunuz için toplam 3 saatlik bir görüşme sonrasında verilebilir.
      20 aylık oğlunuzun yatma saatinin 8:00 geçmemesi lazım. Uyku ipuçlarını yakalamalısınız. Ayrıca kendi başına uykuya dalmayı öğretmeniz gerekir. Kitabı okuyarak bunu yapabilirsiniz.
      4,5 aylık oğlunuzun gündüz uykularını uzatmak için lütfen 'Felaket Uykusu' yazımda belirttiğim uygulamayı 4-6 hafta kesintisiz deneyin. Uykularını uzatmalısınız. Küçük oğlunuza da kendi başına uykuya dalmayı öğretebilirsiniz ama onun için metodu kullanamazsınız. 6 aydan küçük bebekleri ağlatmadığımız için her bebeğe özel program çıkarıyoruz. Onu ancak benimle çalışmanız gerekir.

      Sil
  2. selam
    benim 13/01/2011 doğumlu bir kızım var doğduğundan bu yana sürekli uyanık kalmak istiyor geceleri 1/2 saatte bir kalkıyor sabah 5 te kalkıyor 8-9 arası yatıyor tekrar inanılmaz uykusuz kabus gibiyiz ailecek 13 yaşında oğlum var oda diyor anne bu hep böylemi olucak diye yaşına giricek halen daha düzene girmedi lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinle randevulaştığımız için buradan bir cevap bırakmıyorum

      Sil
  3. geçmiş olsun. iyi olunca derdimi anlatırım size. iyi dinlenmeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şimdiden yazın sorununuzu ve sıraya girmiş olun :) Geliş sırasına göre geri dönüyorum zira...

      Sil
  4. seride hanım öncelikle geçmiş olsun. bende sizi tesadüfen haberlerden tanıdım. benim 13 aylık bir kızım var.geceleri yarım saatte bir uyanıyor. ya ayağımda sallıyorum yada meme veriyorum .nasıl bir yol izlicem bana yardımcı olursanız çok sevinirim. çok hareketli bir çocuk dolayısıyla gündüz çok yoruyor ve ben geceleri dinlenmek istiyorum ama maalesef geceler daha yorucu ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar bilgiyle deyalı bir yorum yapamam ama uyanmalarının iki ana sebebi olarak aşırı yorgunluk ve kendi başına uykuya dalmayı bilmemenin olduğunu belirtebilirim. Kitabı alarak kendiniz oradaki önerileri uygulayabilirsiniz veya size özel bir plan yapılmasını istiyorsanız benimle çalışabilirsiniz.

      Sil
  5. seride hanım, benim 24.07.2010 doğumlu bir oğlum var. Geceleri 3-4 saatte bir ağlayarak uyanıyor ve yatırmamız 1 saatimizi alıyor. Annesi sallıyor, yorulunca ben sallıyorum. saat 6.30 da uyanıyor. Gündüz saat 10da kendiliğinden uyuyor. Ama tekrar yatmıyor. Akşamları saat 9dan başlıyoruz sallamaya artık ne zaman uyursa bazen 30dak bazende 1saat uğraştığımız oluyor.Dün gündüz saat 10da 30dak uyumuş, öğleden sonra 1saat salladıktan sonra 4ten 6ya kadar uyumuş. akşam ise 1 saat salladıktan sonra 11de uyudu ama gece 1defa kaktı. Annemiz sinir krizleri geçirmeye başladı. Önerdiğiniz kitabı bugün alacam. Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6:30'da uyanan bir çocuğun akşam uyumuş olması gereken saat 19:30. Yani gece yatış saatiniz çok geç. Öncelikle bunu erkene çekmenizi öneririm.
      Bu yaşta tek uyku yeterli gelir ama günü ortalaması gerekir. Şu anda gece boyu uyumadığı için sabahki uykusunu kısa tutup öğleden sonra tekrar uyumasını sağlayabilir veya ilk uykuyu biraz daha ileriye atabilirsiniz.
      Öte yandan kendi başına uyuması konusunda çalışmalısınız. Kim'in kitabındaki metodu uygulayabilirsiniz. Sorularınız olursa görüşebiliriz.

      Sil