22 Mayıs 2012 Salı

Piyango :)

Bir mutlu son öyküsü daha :) Uyuyan bebekler, mutlu aileler kulübüne hoş geldiniz Işıl Hanım :)


Piyango her zaman insanın hayatına bir çanta dolusu para şeklinde vurmuyor, Seride Hanım bizim hayatımıza vuran bir piyangodur.  


Her 15-20 dakikada bir uyanan bir oğlumuz vardı ve bu süreç akşam yatırdığım andan sabaha kadar sürüyordu. Geceleri hiç göz kırpmaz olmuştum, bütün gecemi Doruk’un odasında onu sallayarak geçiriyordum, gündüz uyuduğum 1-2 saatle ayakta durmaya çalışıyordum. Sabahlara kadar ağladığım çok gece oluyordu.  Evimizi huzursuz, mutsuz, gergin bir hava sarmıştı.  Denemediğim yol, aramadığım çare, okumadığım kitap kalmamışken tesadüfen bir bebek dergisinde Seride Hanım’ın bir yazısına rastladım ve yolculuğumuz bu şekilde başladı. 


3 hafta diye çıktığımız maraton, araya giren hastalıklar, diş çıkarmaları, taşınma faslı ve Doruk’un inatçı yapısı sayesinde 4 ayı buldu.  Seride Hanım bu süreçte hep yanımızdaydı. Süreç başlamadan önce mızırtılı, huysuz, hiçbir yerde durmayan bir oğlumuz olduğunu düşünürken, Doruk uykularını almaya ve düzenli bir şekilde uyumaya başladıkça, aslında ne kadar keyifli, uyumlu, mutlu ve sorunsuz bir çocuk olduğunu farkettik.  Sürekli ağlayan bebeğimiz yerini gülücükler saçan bir bebeğe bıraktı.  


Artık Doruk, Uyku Meleği  sayesinde kendi odasında, kendi başına uyuyor hem de sabaha kadar hiç uyanmadan. Sonsuz teşekkürler Seride Hanım, iyi ki varsınız.

5 yorum:

  1. Işıl hanım aileniz adına ama en çok da Doruk adına çok mutlu oldum, uyuyan bir çocuk olmanın keyfini sürsün artık, sabrınız için de tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Seride hanım merhaba,
    Benim kizim haftaya 7 aylik oluyor. Emerek uyuyor ve her 3 saatte bir emiyor. Aksam 7-8 arasi uyumak istiyor. Genel olarak uyku düzeni var diyebilirim, gunduzleri de 2-3 kez uyuyor ve saatleri sizin verdiginiz örnek rutine uyuyor. Katiya baslamamiza ragmen emmeler gece de devam ediyor, yine uc saatte bir uyanip emzirme bir nebze ama arada bir huysuzlugu tutup o 3 saatin arasinda bir, cok nadir 2 kez uyandigi da oluyor. Kim West'in kitabini okudum ve besiginin yaninda oturup sakinlestirmeyi bir kez denedim fakat henuz cok kucuk oldugundan sanirim sakinlestirmelerimi / telkinlerimi duymuyor bile. Yavastan aglamaya baslayip neredeyse kendisini katılacak duruma getirme kabiliyeti var kucucuk haline ragmen. O aglamalarin sonu hep iki kolu acilmis sekilde sinir aglamalari. Yani kucagima bile aldigimda kendine gelmesi 5 dakikayi buluyor. Bana bu krize ragmen sakinlestirilebilir ve kendi kendine uyur diyor musunuz? Benim umidim kirildi da. Halbuki cok "bunu yapabilirim" ile okumustum kitabi. Eger olur diyorsaniz en yakin surede tekrar denemek yani esasinda baslamak istiyorum. Evdekilere bana destek olmaları konusunda ultimatom bile verdim diyebilirim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Derya Hanım, size özel bir planla daha rahat ilersiniz. Muhtemelen histerik ağlama noktasını tam olarak belirleyemiyorsunuz. 45 dakikalık soru-cevap görüşme yaparak, size özel bir uygulama çıkabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Cevabiniz icin tesekkur ederim. Gece uykusuna tam daldi dediktwn yarim saat sonra uyandigi ve uyumamakta israr ettigi bir aksam karar verdim kesinlikle baslamaya. Ilk gece cok zor oldu ama histerik aglamasini kesmek icin el saplattigimda sustugunu fark edince bir bakima susmasini saglamanin yolunu buldum. Bilmiyorum dogru mu bu ama ancak bir yandan ses cikartarak (el saplatarak yada bacagima vurarak) bi yandan da tiz sesle ee ee diyerek uyutmanin yolunu buldum. Ise yaradi, simdi yarim saatlik yatakta donme yada aglama seanslarindan sonra kendi kendine uyuyor. Ses konusundaki gorusunuzu cok merak ediyorum. Evet dediginiz gibi soru cevap gorusme yapmak ben de isterim fakat suanki uygulamamin uzerinden bir hafta on gun gecmesini beklemiyi dusunuyorum. Henuz yataginin basindayim, uzaklastigimda da neler oldugunu anlatmak isterim size bu gorusmede cunku. Cok tesekkurler tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulama sırasında hiç bir ses çıkarmamalısınız. Yoksa gece herhangi bir sebepten uyandığında bu sesleri arar.

      Sil