6 Şubat 2012 Pazartesi

Göz yaşlarımı tutamadım...

Aşağıda okuyacığınız metni bana gelen epostadan aynen kopyalıyorum. Benim okurken gözlerim doldu. Ömer Bey ve ailesine Uyuyan Bebekler, Mutlu Aileler Kulübüne hoş geldiniz diyorum :)

Omer Can icin uyguladigimiz uyku sisteminin uzerinden tam bir hafta gecti, sonuc bizim bile hayal edemiyecegimiz kadar harika. Omer Can saaat 21:30 da uyuyor, sabaha kadar kesintisiz uyumayi ogrendi. Biliyorum ki saat 21:30 onun icin gec bir saat lakin ben isten cikip eve gelmem saat 21:00 buldugu icin oglumu en azindan yarim saat gorebilmek icin biraz gec yatiriyoruz. Esimle birlikte odaya gectigimiz vakit, Omer Can yatagini gosteriyor, uyuma vakti geldigini anliyor. Ona soruyorum, “ Oglum Canim benim, nerede uyuyacak benim yavrum” dedigim zaman bana eliyle yatagini gosteriyor. J Bu bizim icin gercekten olaganustu bir durum. Olayin, sizin dediginiz gibi ve kitapta yazdigi gibi, Gunduz uykularinin duzene girmesi ve aksam uzeri rutinlerinin yapilmasi gerekenleri duzenli yapmak ve Omer Can cok yorgun olmadigi zaman kendiliginden uykuya gecisi yapabiliyor. Gozlerini ovalamasi, saclariyla oynamasi, esnemesi artik uyku vaktinin geldiginin bir isareti olarak algilaniyor, bizde de ve onda da. Yatagina gectigimiz zaman onu asla uykulu yatagina birakmiyoruz, mutkala yataga gectini farketmesini sagliyoruz. Memede uyursa uyandirip onu seviyoruz, yatagina girdigini biliyor ve yastigina nenni seklinde vurup ee ee diyor. O kadar tatli ki anlatamam ! !! geceleri kalktiginda uyku gecislerinde, uyanir gibi oldugunda hatta az sesini yukselttiginde hic almiyoruz ve uykuya dalmasini belkiyoruz. Sabirla yapilan bu islem sonucunda uykuya kendiliginden daldigini goruyoruz. Bunu ilk yaptigimizda olacak diye umutlandik ve her gece onu uyutmak bizim icin bir zevk haline geldi. Ilk yatagina koydugumuz zaman ihtirazlari oluyor ve bizden bir isik alamayinca kendini yastigina adeta atiyor, cok uzun degil 5 dakikaya kalmadan uykuya daliyor ve bizde esimle zaman gecirmeye firsat buluyoruz. Ozellikle, bizi en cok mutlu eden bir tarafi, esimin aylar sonra uyku ile yeniden tanismis olmasi. Butun bu yasattiklariniz icin, size bir kez daha tesekkur edip, bunlari yasayamayan ve yasamaya hazir olan herkese ornek teskil etmesini temenni ediyorum. Yasasin kesintisiz uykuuuuu….

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Benim önerilerimle birlikte kitapdaki metodu uygulamaya geçirdiler mutlu sona ulaşmak için...

      Sil
  2. lütfen bana yardımcı olun kızımın doğduğundan beri uyku sorunu var ve artık dayanamaz haldeyim önerdiğiniz kitabı sipariş ettim daha elime ulaşmadı.kızım 2 yaşında bu dönemdeki düzenimiz şu şekilde sabah 8.30 kalkış öğlen 1 gibi tek uyku bu 1 saat 1.5 saat kadar akşamda zorla saat 10.30 başlayan 11 i bulan gece uykusuna geçiş.uyku saatlerinde bi problem olduğunu biliorum ma gece uykusuna daha erken yatırdığımda gece çok daha fazla uyanıyor.bu saatde gece uykusuna geçtikden sonra 12.30 gibi uynmalar başlıyor ve ilk uyandığında uyutbiliorum ama 1 saat sonra tekrar uyanıyor ve bu sefer babasıyla yatmak istiyor bizim aramızda eğer yanıma alırsam gene derin uykuya dlamıyor sürekli dönüyor.kendi yatağındada tekrar uyutmak işkence gibi okdr çok ağlıyoki.neypmam gerekiyo bilmiyorum gece uyandığına acaba yanına gimesem tekarar dalarmı çünkü alışkanlık haline getirdi hep aynı saatde uyanıyor bu alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirm gece su yda süt gibi alışkanlığımız yok memeden keseli 1 ay oldu uyuturkende yanına uzanıyorum o kendi daliyo öğlen evde kimse olmazsa yatağına koyuyorum uyuyo ma gece uykuya dalmak isteediğinden bazen ayada sallamak zorunda kalıyorum odası 6 aydan beri ayrı bu arada uykusuzluk beni okadar çok etkiliyorki çok tahammülsüz oldum lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi başına uyumayı öğrettiğinizde bu söyledikleriniz ortadan kalkacaktır. Kitabı alıp birebir uygulamanız gerekir.
      Ayrıca birçok farklı mesaj veriyorsunuz bebeğinize, yanında yattığınızda mı uyuması lazım, sallandığında mı, yanınıza aldığınız da mı? tutarlı bir mesajınız olmadığı sürece kendisi o an hangisini isterse onu yaptırıyor. Hatta yarı yolda fikir de değiltirebilir. Bu nedenle vereceğiniz tek bir mesajınız olsun. Tek bir uyutma şekliniz

      Sil
  3. merhaba seride hanım, çok güzel ve teşvik edici bir yazı olmuş :) aynı sorun benim bebeğimde de var :( istanbulda en yakın tarihte tekrar semineriniz olacak mı? maalesef kaçırmışım :( teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki İstanbul seminerim 24 Mart'ta gerçekleşecek.

      Sil