6 Şubat 2011 Pazar

Hangi ayda ne kadar uyuması gerekir?

Unutmayın her bebek bizim hayat düzenimize uyamaz. Eğer bebeğiniz aşağıdaki tabloda verilen saatlerden daha kısa uyuyorsa geceleri ve doktorunuz tarafından tespit edilen tibbi bir sorun yoksa bu durumun sadece iki sebebi var:

- Bebeğiniz kendi kendine uyumayı bilmiyor
- O kadar yorgun ki uyuyamıyor ve sürekli yorgunluğa bağlı olarak uyanıyor.

Aklınızda tutmanız gereken bir nokta: Bebeğinizin bir gün ya da iki gün boyunca aşağıdaki sürelerde uyuması herşeyin yola gireceği anlamına gelmez. Yorgunluk derecesi ve bu yorgunluğun ne kadar süredir devam ettiğine bağlı olarak 2-3 hafta sürecektir işlerin yoluna girmesi.

İlk ay(0-4.hafta)  : Toplam günlük uyku süresi 16-18 saat arasında değişir.

İkinci ay(5-8.hafta): Birinci ayın sonunda 15,5 - 17 saat arası olan toplam uyku süresinin  8,5 - 10 saati gece, geri kalanı gündüz uykusu olarak gerçekleşir. Bu ayın sonunda 4 hatta 5 saatlik kesintisiz uyku süresi görülür geceleri.

Üçünçü ay(9-12.hafta): Toplam uyku süresi 15 saattir. Bunun 10 saati gece, 5 saati gündüz gerçekleşmelidir.Bu ayın sonunda gündüz uykuları da bir düzene oturmalıdır.

Dördüncü ve Beşinci ay: Gece uyku süresi 10-11 saat arasında ve gündüz toplam uyku süresi 4-5 saat arası olmalıdır. Dördüncü aydan itibaren gündüzleri yeterli kaloriyi alıyorsa 8 saat beslenmeden gece kesintisiz uyku uyuyabilirler.

6 - 8. aylar: Ortalama 10-12 saat gece uykusu olur ve gündüz yeterli kaloriyi aldıkları sürece gece beslenmeye ihtiyaç duymazlar. (Ben bunu yaptım ama yapıncaya kadar içim içimi yedi. Ama oğlumda herhangi bir kilo kaybı olmadığı gibi, kilo almaya da devam etti). Gün içinde de 3,5 saatlik bir uyku uyumuş olmaları gerekir. Birçok çocuk iki kere uyur, bazıları ise üç kez uyur gündüzleri.

9 - 12. aylar: Dokuz aylıkken geceleri ortalama 11, gündüzleri 3 saat uyur. Onikinci aya gelindiğinde gündüz uykusu ortalama 2,5 saate düşerken gece uykusu 11 saat 15 dakikaya uzar.

12 - 18. aylar: Bu aylardaki en büyük değişim onsekizinci aya gelindiğinde iki yerine bir kez gündüz uykusu uyuyor olmasıdır. Ama önerim eğer halen geceleri kalkıyorsa gündüzleri tek uykuya düşmemektir.

18 ay - 2,5 yaş: Onsekizinci ayda geceleri ortalama 11 saat 15 dakika uyurken, gündüzleri tek uykuda 2 saat 12 dakika uyur. 2,5 yaşına geldiğinde ise gece uykusu 11 saate, gündüz uykusu da 2 saate düşer.

2,5 - 5 yaş: Üç yaşında geceleri 10,5 saat gündüzleri 1,5 saat uyurken, dört yaşına geldiğinde birçok çocuk güzdüz uykusunu kaldırır ve gece uykusu 11,5 saate uzar. Beş yaşında bu süre 11 saate düşer. 

Bir günümüz nasıl olmalı diyorsanız hangi yaş aralığını merak ettiğinizi söyleyin yeter ;-)

136 yorum:

  1. Merhaba :) Oğlum 5 aylık ve 4 saatlik bir rutine sahip..4 aydır tracy yöntemleriyle oğluma kendi kendine uyumayı öğretme konusunda çok büyük yol katetdiğimi düşünüyorum.Akşam 8-8:30 gibi uyuyor.12de gece öğünü veriyorum.Gündüz beslenmesi ne kdar iyi olsada gece 4 gibi mutlaka uyanıyor.Buna bir çözüm bulamadım.Buna nasıl bir çözüm bulabilirim sizce.Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Gece kalkmanın tek sebebi kendi başına uykuya dalmayı öğrenmemiş olmak değildir.

    Gündüzleri alması gereken kadar uykuyu, uyuması gereken saatlerde uyumazsa ve/veya gece uyuduğu toplam süre uyuması gerekenden az ise de gece uyanmaları yaşarsınız. Bunun dışında 4'de kalkmak bir alışkanlık da olabilir.

    Tam olarak nedenini saptayabilmek için detaylı 3 günlük günceyi incelemem gerekir.

    YanıtlaSil
  3. BEnim bebeğim de 19. ayının içinde geceleyin 9 gibi yatırmazsam huysuzlanıyor. Sabah da bizimle 6.45 de kalkıyor. Her gece bu şekilde yaklaşık 10 saat uyuyor.. Fazlasını uyumuyor..Gunduz de bakıcı ile ise 2-3 saate yakın bıraksan uyur. Ama gece uyusun diye 2 bucugu buldu mu kaldırıyoruz. Genelde 12 den 3 e uyuyor. Bu sizin sisteme pek uymuyor..gibi?

    YanıtlaSil
  4. @ECOS fazlasını uyur erken yatırırsanız. Erken yatırdığınızda erken kalkmaz aksine kalkış saati ileri atar. Gece uyuyamadığı süreyi gündüz saatine eklemiş. Böylesi de olur ama yaşı ilerledikçe gündüz uykusu azaldıkça gece süresini arttırmanız gerekebilir. Geceleri uyanıyorsa o zaman kesinlikle daha erken yatırmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  5. birisi 22 aylık kız
    diğeri 8 ay 21 gunluk erkek
    ikiside sallanarak uyuyor.. kızım salıncakta dalıyor uykuya ve orda uyanıyor oglumda su anda sallanan besıgınde mıkırdandıkca sallıyorum ıkısınıde. kendı kendılerıne uyumayı sanırım bılmıyorlar bu durumda nasıl öğretirim..
    ıkısıde uykuya aksam 21,30 da dalıyor gece uykusu dedıgımız surece yanı sabah 07-08,00 arası kalkıyorlar.

    YanıtlaSil
  6. @ogdma bana gönderdiğiniz epostadaki bilgileri de göz önüne alarak cevaplamak istiyorum. 22 aylık bebeklerle, 8 aylık bebekler farklı saat ve sürelerde gündüz uykuları uyumalıdırlar. 22 aylık bebeğin günde bir kez uyuması normalken, 8 aylık bebeğin günde iki uyku uyuması gerekir.
    Her ikisine de aynı metodla kendi başına uykuya geçmeyi öğretebilirsiniz. Eğer aynı odayı paylaşmıyorlarsa o zaman öncelikle oğlunuza öğretmenizi öneririm.
    Kendinize uygun olan metodu seçtikten sonra en az 2 hafta tutarlı bir şekilde uygulayabileceğiniz zaman başlamalısınız. Bu eğitim kısa sürede gerçekleşen bir eğitim değildir.
    Ben Kim West'in metodunun eğitimini veriyorum. Bırak ağlasın tarzındaki metotlara göre daha yumuşak geçişli bir metottur.

    YanıtlaSil
  7. merhaba
    benim kızım 25 aylık ve resmen huy değiştirdi uyumamak için buyuk bir direniş içine girdi, binbir bahane ile uyumamak için direniyor.
    artık 11 den evvel uyumuyor saat 5 gibi kestirip benim işden gelmemi bekliyor.
    ne yapmalıyım ...

    YanıtlaSil
  8. @sinemceliker 2 yaş birçok açıdan olduğu gibi uyku açısından da önemli bir yaştır. Bu yaşta birşey kaybedeceklermiş gelir çocuklara bunun için uyumazlar. Tutarlı ve sabırlı davranıp daha erken bir saatte gündüz uykusuna yatırmanızı öneririm. Olmuyor demeyip, pes etmeden birkaç hafta denemeniz gerekir.

    YanıtlaSil
  9. Kim West kitabını aldım bugun umarım yararlı olur, genelde oglen uykusu duzenli ve saat 1 di . ama artık bakıcımız o saatte yatıramıyor.

    YanıtlaSil
  10. merhaba benim oglum 7. ayında gündüzleri uykuya devam etmesi için devamlı yanında olup her hareket ettiginde sallamam gerekiyor yoksa 20 dk da uyanıyor. Geceleri bu sure 2 saat kadar olsada devam ediyor. Neredeyse 6 aydır hiç 2 saat deliksiz uyumadım. Onlarca kitap ve yöntemden bir sonuç alamadım. Buradaki kitabı hemen siparis ettim umarım artık bir çözüm bulurum

    YanıtlaSil
  11. @sinemceliker Bu tarz durumlar tutarlı ve sabırlı bir yaklaşım gerektirir. Bakıcı söz konusu olunca bu konudaki işbirliği seviyesi çok değişkenlik gösterebilmektedir malesef.

    YanıtlaSil
  12. benim sorum gunduz uykusu ile ilgili olacak. Kizim 6,5 aylik son gunlerde gunduz 2. uykudan saat 1 gibi uyandiktan sonra artik 3. uykuyu uyumaz oldu evde aksama kadar uyutalim diye calistik. Gunduz uykusunu 2ye mi indiriyor? Ben de 1. ve 2. gunduz uykusunu kaydirmaya calisacagim. Cunku biliyorum 1den 7ye kadar uyanik kalmasi saglikli degil.Bu arada gece de cok guzel ve uzun uyudu. Ancak bugun sabah ilk uykuyu erteledigim icin cok mizirdandi. Alisir mi tavsiyeniz var mi ?

    YanıtlaSil
  13. @Özlem KİRAZ Gündüz uykusunun az olması belki bir gün işler ama ikinci gün aynı şekilde devam etmez. Mevcut bir biyolojik ritm değiştirdirirken ilk günler zor geçebilir ama tutarlı davrandığınız sürece belirli bir sonra oturur. Ancak bebeğinizin 6 saat ayakta kalmış olması ve bunu birkaç gün yapmış olması üçüncü uykudan vazzgeçeceği anlamına gelmez.

    YanıtlaSil
  14. Tesekkurler. dun de gozlemledim. 2. uykusunu kendisi ogleden sonra uyudu ve 2 gecedir de gece uykusu uzadi. Gunluk uyku uyuma saati degismedi.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba kizim 38 aylik, dolu dolu 3 yasinda. Ozellikle kis oldugundan beri aksam uykulari gittikce zor oluyor, yataga yatiyor ancak uyuyamiyor, acaba gunduz uykularini kaldirmalimiyim? Krese gitmiyor ve havalar sebebiyle yaza gore daha seyrek disari cikiyor.
    Gunduz uykularinin kaldirmam gerektigini nasil anlayabilirim?

    YanıtlaSil
  16. @Özlem KİRAZ Bu tür geçişlerde bazı günlerde üç uyku yapabileceği ihtimalini hep göz önünde bulundurun

    YanıtlaSil
  17. @Mom2Damla 3 yaşında çocukların büyük bir kısmı halen 1 saat içinde olsa gündüz uykusuna ihtiyaç duyarlar. Eğer gece boyu kesintisiz uyuyorsa deneyebilirsiniz. Ancak günü çıkartamayacağını gözlemlerseniz saat 15:30 gibi yatırıp en geç 16:30'da kaldırmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba tekrar, uyku saati 14.30 gibi oluyordu, 2 gundur 13-13.30 gibi olmasina gayret ediyorum, en azindan 21.00 gibi uyumus oluyor. Erkene alinca bugun sizin yazdiginiz gibi 1 saat icinde uyanip kalkti, sanirim ogle uykusu gece kaldikca gece uykusundan caliyor.

    YanıtlaSil
  19. merhabalar kızım 19 aylık hala daha kendını karyolasında sallayarak uyutuyorum artık kendı kendıne uyması gerekmıyor mu? ne yapmam lazım sallamadıgım zaman cok aglıyor ve uymuyor ne yapıcagımı bılmıyorum

    YanıtlaSil
  20. merhabalar kızım 19 aylık karyolasında sallamadan uymuyo sallamadıgım zamanda cok aglıyor ne yapıcagımı sasırdım artık kendı kendıne uyuması lazım gecelerı sık sık uyanıyor durmadan onu sallıyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  21. @ 6 aydan büyük, tıbbi bir sorunu bulunmayan, bütün bebeklere kendi başına uykuya dalmayı öğretebilirsiniz. Sallamadan başka bir şekilde uykuya geçmeyi bilmediği için ağlıyor kızınız. Kim West metodunu uygulayarak kendi başına uykuya dalmayı öğretebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. imdaaaat! oglum 16 aylık ve ben hergun bugunlerde gecıcek dıyerek sabrettim.ama olmuo uyku melegi...bır bebek 13kez uyanırmı?bu benım becerıksızlıgımmı.tracyhoggun dedıgı gıbı.... mutsuz ve gergınım.kıtabı yarın alıcam ama oncesınde bıseyler duymak ıstıyorum.oglum ayakta sallanarak uyuyor.onceden kucakda sallıyodum.uzun sure sallaınca dalıyor.1-2 saat sonra uyanıyor ve gece boyunca bu böle... yatagına koyunca cıglık cıglıga aglıyor.ayagıma alınca kızıyor kucagma alınca kızıyor napıcamı bılmıyorum.gece sessızlıgınde komsular duycak dıye strese gırıyorum.cok uzun yazdım ama caresızlikten...bu ara oglum gunduzlerı uyandıktan 3saat sonra uyuyor 45dk yada 1saat uyuyor.lutfen bana yzın...

    YanıtlaSil
  23. @ylztsn 13 kez oldukça sıra dışı sayılabilecek bir durum. Can dayanmaz, siz iyi dayanıyorsunuz. Eğer kararlı ve tutarlı bir şekilde metodu uygularsanız 8-9 gün içinde kesintisiz uykuyu yakalarsınız. Ancak sizin durumunuzda eğer tercih ederseniz koçluk hizmetinden yararlanmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  24. mrhbalar benim kızım 30.05.2011 doğumlu doğumundan bu yana gece uykusundan 2 saatte bir uyanıyor ve uykusunda emiyor katı besinlere geçeli 1.5 ay olmasına rağmen .(sağlıklı olsunda çekerim diyordum ama ta ki sizi görene kadar)gündüz uykusu hiç yok denilecek kadar az (ayda en fazla 5 kere) uyuduğu zamanlarda en fazla 2 saatte uyanıyor.açıkçası gündüz uyuması taraftarı da değilim aslında.çünkü uyandığında çok huysuz oluyor o gün zor geçiyo.uykuya dalışıda ayağımda sallayarak.uyuma saatine gelince akşam 18.30 uyanma saati 04:00 veya 05:00 bana yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşdaki bir bebeğin gündüz uyumaması demek gece yorgunluktan sürekli uyanacağı anlamına gelir. Bu ayda günde 2 uyku uyuması gerekir. Toplam gündüz uykusunun ortalama 3 saat olması gece daha kesintisiz uyku uyumasını sağlayabilir. Şu anda bebeğiniz çok yorgun olduğu için düzenli uyumaya başladıktan birkaç hafta sonra ektiğinizi biçmeye başlarsınız.

      Ne 4:00 ne de 5:00 bir uyanma saatidir. Uyansa bile 6:00'dan önce odadan çıkarmanızı önermem.

      Sil
  25. merhaba..benim oğlum 8.5 aylık..gece uykuları okadar bölük bölükki artık geceleri kesıntısız 3 saat uyudugunda sevınıyoruz..ben oğlumu 9dan önce yatırmıyordum gece daha cok uyusun dıye ama tam tersıymış sizin söyledıklerınıze göre..bazen gece uykusuna yenı daldıgında bıle 10-15 dk sonra hıckıra hıckıra aglayarak uyanıyo..ve sadece emzırdıkten sonra uykusuna devam etmek ıstıo..emzırmezsem kesınlıkle uyumuyo..gece uyanmaları neredeyse 2 saatte bır..okadar düzensizkı..uykuya dalmakta cok güçlük cekıo..sabah 7.5 -8 gıbı uyanıo bazen 6 bazen 5...:)yanı cok uzattım ama cok ıstıyorum benım oğlumun gece uykuları düzene gırsın..çok üzülüyor ve cok yoruluyorum..gündüzde 3kere uyuyo..aksam 5-6 gıbı uyumak ıstıo..nolur bana yardımcı olun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan size bir uyku düzeni oturtma şansım ne yazık ki yok. Bahsettiğiniz tabloda çok çeşitli etmenler etkiliyor olabilir bebeğinizin uykusunu.

      Buradan genel anlamda birkaç soruya cevap verebiliyorum ama uyku eğitimi için sayfanın sağında detaylarını okuyacağınız hizmetlerden yararlanmayı düşünebilirsiniz

      Sil
  26. merhabalar...oğlum 05.08.2010 doğumlu gündüz gece uykusu fena bu aylar için bişeyler yapılabilir mi?sizden destek istesek sistem nasıl işliyor bilgi almak isterim.tşk arzu koç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0-6 yaş aralığında çalışıyorum. Oğlunuz 19 aylık ve çok rahatlıkla eğitim verilebilir.

      sayfanın sağ tarafından hizmet detaylarını bulabilirsiniz. Ücret ve randevu bilgileri için de benimle seride@uykumelegi.com'dan bağlantıya geçebilirsiniz.

      Sil
  27. @almira bebeğinizin bu ayda günde iki uyku yapması lazım. Yorgunluk gece uyanmasına sebep olur. Yani gündüz uykularını oturtursanız geceleriniz daha rahat geçer.

    Ne 4:00, ne de 5:00 bir uyanma saati olamaz. Bu noktada bebeğinizi yeniden uyutuyor olmanız gerekir. Ama 6:00'ya kadar uyumazsa da kaldırmalı ve güne başlamalısınız.

    Gündüz uykuları oturtmak 4-6 hafta sürebilir ama sonunda mutlaka oturur.

    Bir de kendi başına uykuya dalmayı öğretmelisiniz. Ben Kim West'in metodunu kullanıyorum ama siz, size uygun olduğunu düşündüğünüz metodu seçebilirsiniz.

    Kim'in metodunu denemek isterseniz kitabı alabilir veya benimle çalışabilirsiniz. Verdiğim hizmetler hakkında sayfanın sağında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  28. biosibel bebek söz konusu olunca kolunuzdaki saati unutun ve bebeğinizin ne kadar süre ayakta kalabileceğine göre hareket edin. Sabah çok erken kalktığı günler geç yattığı günlerdir.
    Gündüz 3 kere yeterli bir uyku uyuyorsa yani toplamı 3 saati buluyorsa o zaman uyku aralıklarına dikkat edin ve geç yatırmayın.

    Bir de her bebekte olduğu gibi kendi başına uykuya dalmayı öğretmeniz lazım. Bu konuda @almira'ya önerdiğim sizin için de geçerli

    YanıtlaSil
  29. @arzu 6 aydan büyük bütün bebekler, tıbbi bir sorunları olmadığı durumda gece boyu kesintisiz 11 saat uyuyabilirler. Verdiğim hizmetler hakkındaki detayları sayfanın sağındaki bölümde kitabın altında iki farklı kategoride bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, oglum 8,5 aylık ve dogdugundan beri hamakta sallanarak uyur uyuyunca alır yatagına koyarım, ve yuzustu yatar. aksam 8de uyur sabah 7de kalkar ama uyuduktan 1 yada 2 saat sonra mutlaka aglayarak uyanır kucakta sakinleşir ancak. hala emziriyorum ve gece 11 -12 gibi uyanır emziririm uyur, sonra 2-4 -6 devam eder sabaha kadar. ama gunduz sadece sabah oglen ve aksam emer, yani gunduz aralıkları uzun. kendi kendine uyuma denemelerim bsarısız oldu, cunku aglamasına dayanamıyorum kesinlikle. sizce umut varmı ? :)

    YanıtlaSil
  31. sabah 7 de uyandıktan 2 saat sonra 9 gibi uyur 1 saat kadar, sonra uyanır 2 saat sonra tekrar 45 dk -1 saat uyku, sonra eger son uykusu 2-3 civarındaysa tekrar uyumaz , daha erkense 4 gibi 1 45 dakika daha uyur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündüz uykusu 2-3 gibi bittiğinde akşam 20:00 çok geç bir saat gece uykusuna geçiş için. Böyle günlerde çok daha erken yatırmanız gerekir. 18:00 gibi mesela.
      Ayrıca sallamayı da kesmelisiniz. Sallamayı aritmik şekle getirerek azaltabilirsiniz. Tıbbi bir sıkıntısı yoksa kesinlikle uyuyabilir bebeğiniz. Uyanmalarının sebebi açıkması değil. Gecede bir kezden fazla emzirmenizi önermem.

      Sil
  32. İyi geceler kizim 19 ayin icinde.Sabah 9-9.30 kalkiyor gunduz tek uyku uyuyor.Saat 13 yada 14.30 gibi uyuyor 1,5-2 saat.Aksam maalesef cok gec uyuyor 21.00 da dis fircalama,pijama giyme ,emzirme ve yatagina koyuyorum ve en erken 22.30 da uyuyor genelde 23.00 u buluyor.Cok gec degilmi nerede hata yapiyorum toplamda 11-12 saatten fazla uyumuyor Gunduz bakicimiz ayakta sallayarak uyutuyor problem bu olabilir mi ama ben aksam hic sallayarak uyutmadim az uyumasi problem mi ne yapmaliyim lutfen yardim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar için ideal kalkma saati 6:00 - 8:00 arasıdır. Sabahları erken kaldırmaya başlayarak gününüzü öne çekebilirsiniz. Sabah 8:00'de kalkan bebekler de 21:00 itibariyle uyumuş olmamalılardır. Yaklaşık 30 dakika önce hazırlıklara başlamanızı öneririm

      Sil
    2. Seride hanim cevabiniz icin tesekkur ederim.Kizimi babasi bakiciya teslim ettiginden 9-9.30 bizim icinde iyi oluyor kahvaltisinin hazirlanmasi icin sure kaliyor.Son cumlenizi anlamadim galiba 08.00de kalktiysa 20.30 da mi baslamaliyim uyutmaya ? Gec uyusa yani simdiki gibi devam etsek ama 22.00-22.30 da uyutmaya baslasam Derin icin zarari olur mu ?
      Simdiden cok Tesekkurler

      Sil
    3. 8:00'de uyuyan bir bebeğin 21:00'de uyumuş olması lazım. Uyumasının ve gece ritüelinizin bir süre alacağını düşünürsek, en geç 20:30'da uyku hazırlıklarına başlamalısınız.
      Çok nadir bebek geç uyuyup, 11 saat sonra kalkar. Kendi başına uyumayı bilen, gündüz uykuları düzenli olan ve gece geç yatan çocuklarda, sadece yatış saatini erkene almak gece kalkmalarını engelleyebiliyor. Bu nedenle deneyip, görmeniz lazım.

      Sil
  33. Merhabalar,
    Oğlum 18.ayına girdi ve son 15 gündür uyku konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Normalde sabah 8:00 gibi uyanır, 10:00 gibi tekrar 45 dk/1 saat uyur (bakıcısı sallayarak uyutuyor), öğlen 12:30 gibi ben işten onu görmeye gelirim, 14:30-15:00 gibi tekrar 1 saat kadar uyur, akşam da 21:00-21:30 gibi gece uykusuna geçerdi-hala anne sütü alarak uyuyor ne yazık ki. Genelde de gece 1-2 kez uyanırdı. Son 15 gündür sabah uykusuna yatmıyor, öğlen ben eve geldiğimde artık iyice uykusu gelmiş huysuzlaşmış oluyor, ben genelde benim gitmemden yarım saat sonra uyuyor. Hafta sonları tamamen rutin dışına çıkıp tüm gün neredeyse hiç uyumuyor, sonra pazartesi olunca 2 gündüz uykusunu da uzun uzun alıp gece 22:30-23:00 gibi ancak uyuyor. Tabi o arada bizim yorgunluktan pilimiz bitiyor. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz sanırım, sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Sabah uykusunu kesmek' başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim. Bu ayda 5,5 saat ayakta kalabilmeye başlar bebekler ama bu bir anda olmaz. Bu nedenle tek uyku yapacağı zaman kalktıktan 4-4,5 saat sonra gibi yatırıp, akşam uykusunu da geçici olarak öne çekebilirsiniz. Bazı gün tek uyku, bazı gün iki uyku yapabilir. Yazımda da yazdığım gibi bu bir geçiş sürecidir ve önemli olan uyumasını sağlamanızdır

      Sil
  34. oğlum 13 aylık 1 senedir gece uykusu nedir bilmiyorum hala ayakta sallayarak uyutuyorum kendi kendine uyumaya nasıl alıştırabilirim sabah 9da uyanır öğlen 12,30 en geç 13,30 da uyur 15 veya 15,30 gibi uyanır daha erken uyandığı da olur akşam uykusuna 18,30 veya 19,30 gibi yatar 20 veya 20,30 gibi uyanır gece uykusuna da 23,15 gibi yatar uyutma işlemi gece 12 ye kadar sürdüğü de olu ne yapmam lazım lütfen yardım edin çok yoruldum artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumdaki 1 yaş için yayınladığım örnek günceye uygun şekilde gününüzü düzenlenmenizi öneririm

      Sil
  35. kitabınızı sipariş ettim bloğunuzda kitabı okuduktan sonra irtibat halinde olalım gibi bişey yazmışsınız nasıl olcak peki okuduktan sonra alıştırmaya nasıl başlayacağım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi cevabımda irtibatta kalalım dediğimi hatırlatabilirseniz çok sevinirim.
      Kitap size yön verecektir. Ayrıca isterseniz sayfanın sağ tarafında okuyacağınız hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

      Sil
  36. Kim West'in kitabını okumuş ama uygulamaya geçmeden önce soru sormak isteyen aileler için 45 dakikalık soru-cevap görüşmeleri yapıyorum.

    Bunun için benimle seride@uykumelegi.com'dan bağlantıya geçebilirsiniz.

    Bana mesaj atarken bebeğinizin tam doğum tarihini, doğum haftasını ve kısaca mevcut durumun ne olduğunu anlatmanızı rica ediyorum.bloğunuzda bunu yazmışsınız o yüzden sordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okuyan bazı annelerin detayda daha çok sorusu olabiliyor. Bu soruların cevabını almak için danışmanlık alınmasına gerek olmadığından sadece annenin sorularını cevapladığım ama kişiye özel plan çıkarmadığımız bir hizmet bu. Sizin de kitabı okuduktan sonra detaylı sorularınız olursa randevu almak için bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  37. Merhaba oglum 1 hafta sonra 4 aylik olacak. Aksam 19:30-20:00 gibi emerek uyuyor gece 2-3 kez emmek icin uyanip geri uyuyor ancak sabah 5 den sonra surekli huzursuz 6 dan itibarende asla uyumuyor ama cok yorgun ve mizmiz oluyor. Gun icerisinde de surekli uyumak istiyor ama dalamiyor uyuyor hemen uyaniyor 30 dakikadan fazla oyun oynayamiyor agliyor uykusu oldugu belli ama uykuya gecisi cok zor oluyor. Arabada ileri geri sallanarak uyuyor gunduzleri oradan alip yatagina da yatiramiyoruz gece ise memeden sonra yataginda uyuyor. Yorumlarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19:30 bebeğiniz için geç bir akşam yatış saati olabilir. Yatış saatini öne çekerek birkaç gün denemenizi öneririm. Ayrıca 'Felaket Uykusu' yazımı okuyarak uyku uzatması çalışmasını yapmanızı da tavsiye ederim

      Sil
  38. Peki gunduz bukadar uykulu ve mizmiz olmasinin sebebi de aksam uykusuna gec kalmamiz mi. 1 saat bile oyun oynamiyor gozunu ovusturuyor sıkılıyor. Bunlar normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyku gece ve gündüz diye ayrılmaz birbirinden. Gecesi kötü geçen bebeğin gündüzü de etkileni. Gündüzü kötü geçen bebeğin de gecesi etkilenir.

      Sil
  39. merhaba,
    koçluk programınızdan yararlanmak istiyoruz, nasıl iletişime geçebiliriz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanın sağ tarafında programın detaylı açıklamasını bulabilirsiniz. Diğer detaylar için benim seride@uykumelegi.com'dan bağlantıya geçebilirsiniz. Bebeğinizin yaşını belirtmenizi rica ederim.

      Sil
  40. Merhaba
    oğlum 4 aylık. gece uykusuna saat 20:00 geçiyor ve sabah saat 07:00 gibi güne başlıyor. 1,5 aydır akşam 20:00 yattığında 22:00 a kadar 2-3 kez uyanıyor. 22:00 da yatırmayı bir kaç kez denedim acıkana kadar uyanmadı.oğlumun bu alışkanlığını nasıl değiştirebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin sorunuz eposta olarak teknik bir sebepten dolayı gelmemiş. Kusura bakmayın.

      Şu anda alışkanlığı değişmiştir diye düşünüyorum. Eğer değişim yoksa mevcut durumu tekrar paylaşır mısınız?

      Sil
    2. Evet bir değişiklik var daha sık uyanıyordu şimdi bir veya iki kez uyanıyor tekrar uyutuyorum.
      Gece uykusuna 21:00 de geçiyor ve bazen 1 saat bazen 1,5 saat sonra uyanıyor.
      Sonra saat 23:00 gece öğünü veriyorum. Saat 04:00 kadar uyanmıyor.04:00 da emiyor ve tekrar uyuyor. 09:00 da güne başlıyor.
      Erken de yatsa geçte yatsa muhakkak uyanıyor.
      İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim

      Sil
    3. Bebeğiniz şu anda 6-7 aylık olmalı. Geceleri halen o kadar kısa sürede uyanıyorsa günlük uyku düzeninizi yeniden gözden geçirmenizi öneririm. Uyku süreleri yetmiyor veya uyku zamanları yanlış olabilir.
      Doktorunuz aksini söylemediği sürece gece emzirmesini de sonlandırmanızı öneririm.

      Sil
  41. Bir gunumuz nasil olmali derseniz yas araligini soylemeniz yeterli demissiniz, o zaman soyleyeyim :) 5 aylik oglum icin bir plan onerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 aylık bir bebeğin ayakta kalabileceği süre ortalama 2 saat civarındadır. Eğer bir saat ve üzeri uykuları varsa günlük planınız kendiliğinden oluşur. Sabah 6-7:30 aralığı ve akşam 19:00 - 20:30 aralığı uyanma ve uyuma saati için uygun saat aralıklarıdır. Uyuma saati uyandıktan yaklaşık 13 saat sonra uyuyacakmış gibi planlayabilirsiniz.

      Sil
  42. Merhaba,
    Benim oğlum hiçbir dönemde yazınızdaki kadar çok uyumadı:( gündüz uykuları yarım saat - 1 saat (genelde günde 1 kez ama bazen 2 kere). gece de ortalama 9 saat uyuyor. şuan 20 aylık. uzun uğraşlar sonucu 21:30da uyutuyorum sabah 7 olmadan uyanıyor.
    çalıştığım için akşam 8de evde oluyorum. nasıl bir uyku düzeni oluşturmam gerekiyor? oğlum bir de ben yanına yattığımda rahat uyuyor gece uyandığında muhakkak yanımda yatmak istiyor. odasına nasıl araştırabilirim?
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğiniz 7:00'de uyanıyorsa gece yeterli uykuyu uyuyabilmesi için gelir gelmez uyutma çalışmalarına girmenizi öneririm. Uzun uğraşmanızın muhtemel sebebi bebeğinizin uykuya geçmek için yorgun olması.

      20 aylık bir bebek için genelde bir gündüz uykusu yeterlidir. Ancak bu uykunun 2 saat olması gerekir. Bunun için 4-6 hafta kadar uyku uzatması çalışmanızı öneririm.

      Odasına alıştırmak için kendinize ve bebeğinize uygun bir metot seçip onu uygulamaya almalısınız. Kim West'in metodunu tercih ederseniz sayfanın sağ tarafında gördüğünüz kitap kapağına tıklayarak kitabı satın alabilir veya benimle çalışmak isterseniz yine sayfanın sağ tarafından bulunan hizmet detaylarını inceledikten sonra bağlantıya geçebilirsiniz

      Sil
  43. Merhaba,
    Kızım 30 Nisan 2011 doğumlu ve 10:00-13:30-17:30 olmak üzere hala 3 defa gündüz uykusu yapıyor.1 tanesi 1-1,5 saat olmak üzere genelde 30-45 dk uyuyor.Bazen gündüz uykularının hepsi kısa oluyor.Gece uykusunu ise 21:30 civarı ağlayarak yapıyoruz.Sanırım bir yerlerde yanlış yapıyorum,yardımınızı rica ederim.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 13:30 uykusunu uzun yapmıyorsa burada uyku uzatması yapmanızı öneririm. 17:30 sonrasında yaptığı uyku gece uykusunu olumsuz etkiler. Bu nedenle gerekirse erken yatırıp 16:30 sonrasında uyutmamanızı öneririm

      Sil
  44. Sevgili uyku melegi

    Oglum 9 aylik oldu ve ben gercekten tukendim, uykusuzluk sinirlerimi yipratti. Oglum 3 aylik oldugunda gece uyanmalari sıklasmıstı 6 aya kadar sadece anne sutu verdigim icin disimi sıktım kendi yataginda yatan cocugu gecede 9 kere kalktigi icin yanima aldim. Kocam koltukta perisan oldu busefer park yatak aldik yatagin yanina hem salayarak bazi uyanmalarini memesiz gecistirdik. Ama artik 9 aylik oldu ve sallanmayida kabul etmiyor her saat basi uyaniyor ve memede duruyor. Uyanmalari yuksek sesle aglayarak ve ayaklarini tepinerek. Gun icinde muhtesem uyumlu mutlu bi cocuk 11 ve aksam 4 te toplam 3 saat uyuyor. Gece 10 dan 8 e kadar uyuyor tabi ona uyku denirse. İlk firsatta onerdiginiz kitabida alicam. Bize yardim edin doktorumuz her cocuk bu donemi ayri atlatir dio hic yardimci olmuo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size ilk öneririm eğer doktorunuz gece beslenmesine ihtiyacı var demiyorsa, gece emzirmelerini kesmeniz. 2 gün çok zor geçecektir ama üçüncü günden itibaren ciddi anlamda rahatlama yaşarsınız.

      Sil
  45. merhaba,
    15 haftalık bir kızım var. kızım gündüzleri çok güzel uyuyor.Ama geceleri hiç uyumuyor. gece saat 1:00 de kalkıyor. 5-6'ya kadar hiç uyumuyor ayakta sallıyorum kucağımda saalıyorum olmuyor. sabah 5-6 gibi uyuyor saat 7:30 da kalkıyor karnını doyuruyorm 9 gibi yatıyor 11:30 gibi kalkıyor.tekrar 14:00 de yatıyor 16:30 da kalkıyor.
    sonra 20-21 arası yatıp tekrar kalkıyor. 23-23:30 gibi yattımı gece saat 1:00 de kalkıyor taaaaki 5-6 ya kadar uyanık artık bittim dayanacak gücüm kalmadı. yardım edermisiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğiniz gece ile gündüzü birbirne karıştırmış görünüyor. Geceleri mutlaka herhangi bir iletişime geçmeden geri uyutmaya çalışmanızı öneririn. Bir de akşam yatma saatini daha erkene çekmelisiniz. Bu yaştaki bir bebek iki uyku arasında 3,5-4 saat dayanamaz ve bu durum aşırı yorgunluk yapar.

      Sil
  46. Merhaba oğlum 8 aylık olmak üzere eskiden yine ara sıra kendi kendine uykuya dalardı şimdi geceleri mutlaka memede ya da eğer mama yiyorsa mamasını emerken gündüz de kucakta sallanarak uyuyor ya da banyo sonrası ise yine elinde maması ile uyuyor yatağına koyunca kendi kendine uyusun istiyorum biraz geç mi, bu saatten sonra nasıl alıştırılır??? Lütfen yanıtlayın. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yaşa kadar sağlıklı her çocuğa kendi başına uyumayı öğretebilirsiniz kullandığım metotla. Bunun için Kim'im kitabını alabilirsiziz veya birlikte çalışabiliriz.

      Sil
  47. Merhana, henüz rutin oluşturmak yada oluşmasını beklemek için erken mi bilmiyorum ama doğduğundan beri uyumayan, uyutmayan 11 haftalık bir oğlum var. 40+1'de 4100 gr. olarak doğdu. Şu an 7200 gr, sadece anne sütüyle besleniyor. İlk zamanlar, gece ve gündüz uykuları birbirine benzerken, 2 saat uyanıklık 2 saat uyku gibi, şimdi gece biraz daha uzun (bir seferde en fazla 3 saat) uyuyabiliyor,emerek tekrar dalıyor. ancak gündüz uykuları tam tamına 35 dakikalık periyotlardan oluşuyor. Sallayarak bile bunu arttıramıyorum. Bu sefer yeterince dinlenemediği için huysuzluk yapıyor. Sizce uyku düzeni oluşturmaya ne zaman başlamam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük rutini ilk haftalardan itibaren oluşturabilirsiniz. Kendi başına uykuya dalmayı öğretmek içinse 12 haftayı beklemeyi öneriyoruz. Gece uykuları bu aydaki bir bebek için uygun görünüyor ancak gündüz uykularını uzatmak için çalışmanızı öneririm zira ilerleyen aylarda bu süreler gece uykularını olumsuz etkiler. Bunun için Felaket Uykusu başlıklı yazımı okumanızı öneririm. Ancak uyku uzatmasını bu ayda 20 dakikayla başlayabilirsiniz. Bir ay sonra bu süreyi 30 dakikaya çıkatmalısınız

      Sil
  48. merhaba,benim 24 aylık bir oğlum var.bir yaşına kadar gece 20 kez uyanıyordu bir yaşından sonra 15-10 kez uyanır oldu.Şuan iki yaşında ama yine 6 kez uyanıyor ve toplamda 10 saat uyuyor.Genelde uykudan korkarak uyanıyor ,uyku sorununu nasıl ortadan kaldırabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kendi hayat felsefenize ve bebeğinizin yapısına uygun bir metot seçerek bebeğinize kendi kendine uyumayı öğretmelisiniz. Ayrıca gündüz uykusunun da olması gerektiği sürede ve zamanda olmasını sağlamalısınız.

      Sil
  49. Merhaba, oğlum 3,5 aylık ve gündüz 4 parça halinde 5 saat kadar uyuyor. Akşam uykusuna 19.30-20.00 gibi geçiyor. Sabahları bazen genelde 6, bazen 7 gibi kalkıyor. bu rutini oluşturmaya çalıştığımdan beri akşam uykusuna geçtikten sonra çok uyanmaya başladı.Önceden sadece beslenme için uyanırdı.sizce nedeni ne olabilir. Saatlerde bir yanlış mı yapıyorum.Oğlumun 1.5 saatte bir uykusu geliyor.Gündüz 1.5 saatte bir uyuyyor. Bu yüzden akşam uykusuyla son uykusu arasında sadece 2 saat fark yapabiliyorum. Acaba bu saat farkı az mı? son uykuyla akşam uykusu arasında kaç saat olmalı?Bu yaştaki bir bebek kaç saatte bir uyumalı? Kaçta uyumuş olmalı? Bir örnek rutin verebilirseniz çok sevinirim::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı aydan küçük bebeklerde örnek rutin vermek gerçekten çok zor. Her bebeğin biyolojik ritmi farklı oluyor. Bu nedenle bu yaşdaki bebekler için ayakta kalabilme süresinden bahsedilir örnek rutinden çok. 3,5 ay için ideal bir rutininiz var gibi görünüyor. Gerek gündüz uykuları ve gerekse akşam uykusuna yatış kalkış saati olarak. Tıbbi bir sorunu olmadığından mutlaka emin olmalısınız. Bir de mutlaka bebeğinizin uyku ipuçlarını takip edin. Bebeğiniz sizi yönlendirecektir.

      Sil
  50. Sizi takip etmeye devam ediyoruz. Çok yararlı bir blog.çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. 3,5 aylık oğlumun her gece saat başı uyandığından bahsetmiştim. Gece 2 'den sonra her 45-50 dakikada bir uyanıyor. Tıbbi bir sorunu yok. Uykusu hafiflediğinde mızıklanıyor ve hemen yanına gitmezsem ağlamaya başlıyor ve ağlaması giderek artıyor ,sonunda tamamen uyanıyor. Yanına gittiğimde sırtına hafifçe vurunca 10 saniye içinde hemen uyuyor.Tabi 45-50 dakika sonra tekrar aynı şey oluyor. Gündüz uykusunda da aynı şey geçerli. 45-50 dakika sonra mutlaka uyanıyor. Yanına gidersem uyumaya devam ediyor. Gitmezsem gittikçe ağlaması artıyor ve uyumuyor. Benim yanına gitmemi bekliyor ve ne kadar beklesem de kendi kendine uykuya dalmıyor. Gündüz uykuları hep böyleydi fakat gece uyanmaya yeni başladı. Ne yapmalıyım? Bu geçici bir dönem mi? Nasıl uyanmamasını sağlayabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuturken de sırtını hafifçe vurarak uyuttuğunuzu düşünüyorum. Sırtına vurmayı sadece sakinleştireceğiniz zaman yapıp, sakin olduğunda sadece yanında oturursanız zaman içinde sırtına vurulmadan uykuya dalmayı öğrenecek ve geceleri de sizin sırtına vurmanıza ihtiyaç duymayacaktır.
      Bu geçici bir dönem değil malesef. Eğer önlem almazsanız ilerde daha kısa sürelerde uyanma yapabilir. Bu ayda bebeğinize kendi başına uykuya dalmayı hiç ağlatmadan öğretebilirsiniz. Dediğimi deneyin. 3 günde alışması gerekir.

      Sil
  52. Merhaba. Süper bir teşhis koydunuz gerçekten. Deneyip sonucu gördükten sonra size yazmak istedim. Sizden cevap geldiği gün denemeye başladım. Zor oldu fakat bugün yani 4. gün oğlum ben yanında dururken ağlamadan kendi kendine uykuya daldı ve ilk başta 40 dakikada uykuya dalarken artık 10 dakikada uykuya geçiyor(gece uykusu hariç). Bir mucize gibi gerçekten. Artık gece saat başı uyanmıyor. Size minnettarım.Gerçekten çok iyisiniz. Yalnız tek bir sorunumuz kaldı. Oğlum önceden de şimdi de akşam uykusuna geçerken çığlık çığlığa çok ağlıyor. gündüz uykularına geçerken hiç ağlamıyor ve kısa sürüyor fakat akşam uykuya geçerken çok zor geçiyor ve 1- 1.5 saat kadar sürüyor. Sürekli ardı ardına uyanıyor ve dalamıyor. Bu önceden de böyleydi. Bu yöntemle belki değişir diye düşünmüştüm ama değişmedi. Sallasanız, ya da kucakta uyutsanız bile ağlamadan uyuyamıyor, kendini parçalıyor. Gündüzden çok farklı oluyor gece uykusuna geçişi.Bir rutinimiz var akşam uykusu için , herşeyi denedik fakat değişmiyor.Sizce ne yapabilirim? Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuması çok erken veya geç oluyor olabilir. Birkaç gün erken uyutmayı deneyerek başlayabilirsiniz. Bu denemeler sonuç vermezse detaylı olarak incelemeden ileri bir yorum yapmam mümkün değil.

      Sil
  53. Merhabalar,
    8 aylik oglumun gunduz uykulari tam bir felaket. sabah saat 7:30 da uyaniyor ve 10 da tekrar uyuyor eger izin versem uc saat uyuyor ama uyandiktan sonra aksam 8:00 e kadar uyutamiyorum cok yoruluyor ve eger gece uyanirsa tekrar uyumakta zorlaniyor. uykuya geciside en kisa 45 dakika suruyor dikkatini dagitacak herseyi kaldirdim ama yinede ugrasacak birseyler buluyor. bu aylarda kac saat arayla uyumasi lazim? uyutma seklimde once emziriyorum sonra yatagina birakiyorum bazen emerken uyuyor ama cogunlukla kendisi uyuyor eger ben odada yada yaninda olmazsam hic uyumuyor ve agliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ayda en fazla 3 saat olmalı gündüz uykuları arasında. Akşam uykuya yatışta çok yorgun olduğu için uyuyamıyordur. Gündüz ilk uykusunu 1,5 saatten fazla yapmamasını öneririm

      Sil
  54. Merhaba Seride Hanim
    3 aylik oglumu Son 3 gündür gündüzleri sallamadan - uykusu gelince yatagina koyuyorum aglamamadi icin sevdigi birkac oyuncagi gosterip sakinlestiriyorum oyuncaga bakarken gozlerini kapatiyor- uyutmayi başardım fakat bu uykuyu en fazla yarım saat sürdürebiliyor ve uyanıyor bundan sonra pispislamak vs ise yaramıyor uykuyu uzatmanın tek yolu uyanır emzirmek. Uyku süresini uzatmak icin ne yapmali? Önerileriniz icin şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay uyku uzatmasının bebeğin verdiği tepkilere göre düzenlenmesi gereken bir süre. Uyku uzatması için de uyuturken ne yapıyorsanız onu yapmalısınız. Ancak maksimum 30 dakika geri uyutmaya çalışmalısınız.

      Sil
  55. merhaba oğlum 30 aylık gündüz uykusuna genelde saat 2 gibi yatıp 4te kalkıyor. bu durumda gece uykusuna ancak akşam 11de yatırabiliyorum çünkü öncesinde uyumak istemiyor. eğer öğle vakti uyutmazsam akşam 8.30da uyuyor ve ikindi huysuzluğu pek olmuyor. çok kararsız kaldım öğle uykusunu bırakmalı mıyız? bir sorum daha olacak: geceleri 15 20 defa ağlayarak uyanıyor bunun sebebi ne olabilir? nasıl çözebiliriz bu problemi? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 ay gündüz uykusunu bırakmak için erken bir dönem. Sabah kalkış saatinizi yazmadığınız için günlük programınız hakkında yorum yapamıyorum.
      Gece bu kadar çok uyanmasının sebeplerinden biri akşam uykuya yatış saatinin geç olması, bir diğeri de kendi başına uyumayı bilmiyor olması. Bunun için kitabı alarak metodu uygulayabilirsiniz.

      Sil
  56. merhaba,benim bebeğim 5.5 aylık.gündüz 3 yada 4saat 1 er saat şeklinde uyuyor.geceleride 11 saat şeklinde uyuyor.benim sorunum gece hariç gündüzleri sallayarak uyutuyorum.gazlı bi bebekti sallanmaya alıştı.gece 2 kez uykuda emdiği için sallanma ihtiyacı duymuyor. yani gece sallamıyorum.nasıl sallamadan uyutabilirim.yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam yatırırken nasıl uyutuyorsunuz?

      Sil
    2. sallayarak uyutuyorum

      Sil
    3. gündüz ve akşam yatırırken sallamayı bırakıp kendi başına uyumayı öğretmenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde kısa bir süre sonra geceleri sadedce emzirerek uyumamay başlayabilir bebeğiniz.

      Sil
  57. Merhaba Seride Hanim,

    Tam 2 yasinda olan kizim, uzunca bir suredir geceleri deliksiz uyuyabiliyor. ara ara bu donemler bozulsada geriye donebildi. Son 1.5 aydir da kendi kendine uykuya daliyor ve deliksiz uyuyordu. Ancak son 1 haftadir geceleri 1 kez uyaniyor ve tekrar uykuya dalmasi en az 1 saat suruyor. gunduz uyusu 2.5 saat suruyor. 13.30-14 arasi yatiyor ve 16-1630 arasi uayniyor. geceleri ise 20.30-21 yatip 7-730 arasi uyaniyor.
    gece uyanmasini nasil cozebiliriz? Bana yol gosterebilirseniz cok sevinirim.
    Cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selin Hanım, geceleri kaçta kalktığı önemli. Bir de hayatındaki yorgunluk arttırıcı unsurları gözden geçirin. Yeni başlanan okul, havalar iyileştiği için bahçeden geçirilen uzun saatler vb.

      Sil
  58. merhaba seride hanım size öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim beni sanırım hatırlıyorsunuzdur daha önceleride yazdım ve beni fevkalade bilgilendirdiniz çok faydalandım ancak şu sıralar sorun yaşıyorum yardımınıza şidetle ihtiyacım var; torunum şu an 8 ayını bitirmek üzere bir hafta sonra 9 cu ayına girecek ancak 15 gün önce bir boğaz enfeksiyonu geçirdi çok ateşlendi adoktorunun takibiyle kontrol altında tutarak ateşini düşürdük ve bu arada poposunda abse oldu onuda doktor takibinde drenaj yöntemi ile tedavi edildi bu arada antibiyotik takviyeside aldı 15 gün sıkıntılı dönem yaşadı yavrum işte başka sorunda burda başladı tavsiyelerinizle eğitip uyma alışkanlığı edindirdiğim torunumun uyma düzeni şu sıralar bozuldu şöyleki kendi kendine artık uykuya geçemiyor gündüz uykularını 3 seansta 3,5 saate tamalayan çocuğum hem uykusuna geçişi zor oluyor hemde kendi kendine uyumuyor ayrıca akşam 20 ile 21 arsı uyumaya alışmıştı bu şekilde uyur sabah 6 da uynırdı ama şimdi çoksık uyanıyor mızırdanıyor hatta bazen kaldırsak pışpışlamasak (nerdeyse yarımsaati geçen pışpışlama)kalkıp oynayacak cin gibi oluyor çok üzülüyorum tekrar aynı sisteme nasıl geçerim geçebilirmiyim öneriniz ne olabilir uyku saatlerini aynı sürede muhafaza edebilirmiyim etmem için nasıl yöntem kullanayım 9 aylık olacak 1 hafta sonra aynı süre geçerlimi yardımınıza çok ihtiyacım var çünki çok fayda gördüm sizden kurulu saat gibiydi torunum ama şimdi çok zorlanıyoruz bana yol gösterirseniz size minnetar kalacağım kızım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir yazının altında da benzer bir sorunuzu yanıtladığım için burada sadece farklı bir detayla ilgili birşey söylemek istiyorum. 20-21 arası yatıp 6:00'da kalkmak gece uykusunun az olması anlamına gelir. Bu da zaman içinde aşırı yorgunluk yapar. 6:00'da kalkan 9 aylık bir bebeğin akşam 19:00'da uykuda olması gerekir

      Sil
  59. merhaba oğlum 11,5 aylık sabah 7,30 8 arası kalkar 10 a kadar zor dayanır uyur yarım saat 1 saat arası13,30 gibi tekrar yatar 2 saat uyuduğuda olur evde abisi olduğu için çok kaliteli uyuyamıyo gürültü yapıyo çünkü.18,00 19,00 gibi huzursuzlanıyo ama uyutamıyorum 21,00 21,30 gibi uyutuyorum emzirerek kucakta gezdırerek bazen ayakta bazende beşikte sallayarak uyutuyorum bir kaç saat deliksiz uyur sonra sabaha kadar memede uyuyo artık sırtım tutmuyo emzirmeyıncede ağlıyo kalkıyo emzirmeden uykuya dalmasını nasıl sağlarım.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  60. merhaba benim kızım 5.5 aylık ve 3 ay uğraştıktan sonra kendi kendi uyuyor artık. yani beşiğine yatırıyorum ve ben olmadan uyuyor. gündüzleri 3 kere 45er dk. gece de 9gibi uyuyor ve sabah 7 gibikalkıyor.gece emmek için genelde 2bazen 3kere kalkıyor.emmeye başladığında uyuyor zaten.bnm sorum şu gece uyandığında emerken de uyumaması mı lazım. ama uyurken zorla kaldırıp hadi beşiğinde uyuyacaksın mı demeliyim?cevaplarsanız sevinirim.tşk.ler.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba, kizim 6 aylik. Gunduzleri 3 veya 4 seferde toplam 3,5 saat, geceleri ise 9 gibi uyuyarak 10-11 saat uyuyor. Gece 2-3 defa uyaniyor. Genelde 5 civari olan beslenmek icin oluyor. Digerlerinde ise sadece emmek icin. Gunduzleri bakicisi biberon verirken uyutuyor. Aksamlari ise ben emzirerek uyutuyorum. Sadece anne sutu ile besleniyor. Bu hafta ek gidaya baslayacagiz. Sorum ; uyku egitimi icin dogru zaman mi yoksa beklemeli miyim? Kati gidaya gecme, tatiller, dis cikarma vs duzeni bozar mi? Emerken gece kesintisiz uyumssi mumkun mu?

    YanıtlaSil
  62. merhabalar.benim oğlum 1 yaşında .şimdiye kadar ya kucakta yada (çoğunlukla)ayakta uyutabiliyoruz.ben kendi kendine uyuması için bir kaç deneme yaptım .gündüzleri bazen yatağında oynarken uyudu ama geceleri ağlamalarına babası dayanamayıp hatta beni de suçlayıp yatağından kaldırdı oğlumuzu.tek başına onuda ağlatmadan sallanmadan uyuması için ne yapmalıyım.geç kalmış sayılırmıyız.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba. Kızım 3 ayını doldurdu (12.hafta) gündüz kaç saat uyursa o kadar uyanık kalıyor.

    sabah uykuları genelde 8'den 10'a kadar uyuyup 12'de öğlen uykusuna yatıyor. ondan sonrası düzensiz.1 saat uyursa 1 saat uyanık kalıyor, 3 saat uyursa 3 saat ayakta. Easy Rutini oluşturmaya çalışıyorum ama uykularından dolayı olmadı.

    akşam 21.30 da ancak uyutabiliyorum. çok ağlıyor dalmadan önce. 8'de de yatırsam yarım saat sonra kalkıyor mızmızlanıyor ağlıyor, tekrar deniyorum derken yine 9buçuğu buluyoruz. Geceleri emip yatıyor. Sabah 7 gibi kalkıyor. Akşam uykusuna kaç gibi yatırmalıyım .nasıl bir yol izlemeliyim? teşekkürler

    YanıtlaSil
  64. Merhaba , benim şu an 8 aylık bir kızım var. 2 gün önce uyku eğitimine başladım.Ancak kızım çok daha önceden bu eğitimi almış sayılır.Şöyle ki 3 aylıkken bile akşam 8den sabah 6ya kadar uyuyabilen bebekti.5.5 aylıkken gece uyanmaları başladıçGörüştüğüm bir uzman bilinçlendikçe bunların artacağını söyledi.Kendi kendine uyumayı hem biliyor hem bilmiyordu kızım. Onu hiç sallayrak uyutmadım.Hep yatağında pışpışlarımla uyuyordu 1 ay önce de yatağa bırakıp arada kontrol ederek kendi uyumaya başlamıştı.Sorun gece uyanmaları 11.5 bazan 12 sonra 3 veya 4 ve de sonra 6da uyanıp mama istemesiyle başladı.Ben de gece uyanmalarını bitirmek için eğitime başladım.Hiç zorlanmadım diyebilirim.İlk gece uyanıp birz mızıldandı 2.gece daha az söylendi.Ama 2 gecenin de sabahında 6da uyanıp mama isteyince verdim.Uzman bana uyanma saatinin 7 olması gerektiğini söylemişti.Bu çok fark eder mi sizce yani 7 yerine 6da uyanıp mama (süt)içip tekrar uyuyor ve asıl uyanma saati 7 ya da 7.5 oluyor.Böyle devam etmeli miyim?Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  65. merhabalar.26.06.2012 doğumlu şu an 8.5 aylık ikiz bebeklerimiz var 35. haftayı tamamlamışlardı doğduklarında ama doğumdan itibaren ciddi anlamda uyku problemi yaşıyoruz uykuya dalmakta çok güçlük çkiyolar. sallanmaya alışmasınlar diye çok direndik ama olmadı. şuan hala ayağımızda sallayarak uyutuyoruz akşam saat 20.30-21.00 arasında uyutmaya başlıyoruz ve çoğu zaman 2-3 saat salladıktan sonra uzun bi direnişten sonra uykuya dalabiliyolar gece çok sık uyanıyolar ve uyandıklarında yine çoğu zaman sallamadan uyumuyolar. gündüz uykularıda çok düzensiz ve çok az 20 dk ile 1.5 saat arasında anliycanız biz sürekliçocuk sallıyoruz ve buda bizim için çok yıpratıcı olmaya başladı.. bunun başka bi yöntemi varmıdır sorun nerden kaynaklanabilir yardımcı olabilirmisiniz çok zor durumdayız.. şimdiden teşekürler..

    YanıtlaSil
  66. Merhaba benim kizim 8. Ayinda geceleri 12 den once uyutamiyorum 2 de ve 5 de beslenme icin kalkiyor. Anne sutu aliyor. sabah 8:30 da kalkiyor ve gunduzleri 12-13:00 arasinda ve aksam 18-19:00 saatleri arasinda olmak uzere 2 defa uyuyor bu uyku sizce yeterlimidir yada ne yapmam gerekir? Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  67. benim bebeğim uyku düzeni oluşturmak için daha çok küçük olabilir belki..46 günlük kızım hep kucakta uyumak istiyor ve uyuduktan sonra yerine yatrdığımızda ise 5-10 dk sonra kalkıyor tekrar kucağıma almayım dalar diyorum ama daha şiddetli ağlayınca mecburen alıyorum ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  68. Bilmiyorum belki çok geçiktim ama işte tamam uyku düzeni oturdu dedikten 2-3 gün sonra tekrar başa dönüyoruz. 33 aylık bir oğlum var, 2 ay öncede kreşe başlamasına ve sabah engeç 8 de kalkmasına rağmen gece 23'den önce yatiramıyorum 23 de yatması içinde en geç 22'de odaya girip uyku hazırlığına başlamamaız gerekiyor.Artık tükendim, nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  69. merhaba benim kızım 3 aylık emzik tutmadı ve sallanmaya çok alıştı ne yazıkki gece ağlamalarında kıpkırmızı oluyor ve nefesini kısa bir süreliğine kesiyor. doktor normal diyor ama ben çok korkuyorum bebeğimi sakinleştirip uyutmak için ne yapmalıyım? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba,
    30 gunluk bebegim icin bir uyku rutini olusturmak istiyorum ancak yorumlarin geneline baktigimda bu uygulamaya baslatilan bebeklerin 3 ay ve ustu oldugunu goruyorum. 1 ay bu is icin erken mi? Saat basi emmek isteyen ve bir turlu huzurlu bir uyku uyuyamayan bebegimin bir duzeni olsun istiyorum. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  71. merhaba oğlum 11 haftalık. ana kucağında sallanarak uykuya dalıyor. bazen de uyumayınca yatakta pışpışlıyorum ama çok huzursuzlanıyor. ona eziyet ettiğimi düşünüyorum. akşam 8 gibi yatıp 2-4-5- te uyanıyor. 5ten sonra 2 saat uyumuyor. uykuya kendi kendine dalmasını ve sabah daha geç kalkmasını sağlamak için ne yapmalıyım.
    kim westin kitabını aldım ama onda 6 aydan küçük bebekler için pek bişey yazmıyor. teşekkürler

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar,
    40 günlük bebegimiz günde en fazla 6 saat uyumakta. Herhangi bir bulgu saptanmadı sağlıklı gorulmekte. Muhtemel diğer sorunlar hakkında bilgilerinize ihtiyacm vardır .

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  73. Merhaba oğlum 16 haftalık gece 12-1 gibi uyuyor 6 saat sonra uyanıyor sütünü içip geri uyuyor bazen 2 bazen 4 saat sonra uyanıp tekrar beslenmek istiyor.. Bu şekilde öğlene kadar bir uykumuz var. Öğle 11-12den sonra gün içinde mutlaka 1,5 saatte bir tekrar uyutmaya çalışıyorum bu uykular da ortalama 45dk-1 saat sürüyor ancak yukarıdaki tabloya göre gün içinde 4 saat uyusa yetiyor demişsiniz bu durumda ben oğlumu bu kadar sık uyumaya zorla-ma-malı mıyım?

    YanıtlaSil
  74. Uyku melegi 12 aylik kizim var sabah 9 10 gb uyanir oglen 12 1 yatar ve 2 saate yakin uyur daha sonra 18:00 gb yatar 1,5 2saat kadar uyur geceleri ise 24:00 uyuyor ama gece uykularina gecisimiz baxen zor oluyor ve 1 buluyor uyumasi geceleride en 2 kez uyaniyor geceleri bolunmeden uyumasini istiyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  75. Merhaba kızım 2.5 aylık emziğiyle uyumaya alıştı yatağına koyduğumda emziğiyle kendi kendine uyuyor yalnız bir kaç gündür emziğiyle savaşmaya başladı atıyor tekrar istiyor v.s birde 8de yatırdık diyelim son beslenmesini 11 gibi uykudayken yapıyorum sonra kendisi saat 4 civarı uyanıyor sonra 7-7.30 kalkışı var bu rutin normal mi 2.5 aylık bebek için ?

    YanıtlaSil
  76. Merhaba. 14 aylık bir oğlum var. Doğduğu günden beri uyku problemimiz hiç bitmedi. 6 aylık emekledi, 10 aylık yürüdü. Şimdi kaydırağa çıkıp kayıyor kendi. Yani çoook hareketli.
    Memede, salıncakta, kucakta, ayakta vb. her türlü yolu denedeik ve hala deniyoruz uyutömak için . Çok zor uyuyor.Şuan 14 tam aylık.

    1. Gündüz 1 kere uyuyor, saatte bir, bazen yarım saatte bir kalkıyor, emmeden uyumuyor. Yani gündüz en fazla 1-2 saat uyuyor. Örneğin 1 de yatıp en fazla 3 gibi kalkıyor.

    2. Gece 10.30- 11. 00 arası uyuyor. 10 gibi yatırmaya kalkıyrouz kesinlikle uyumuyor.

    3. Geceleri en fazla 2 saate bir kalkıyor. 1 hafta- 10 gündür meme vermiyoruz, inek sütü veriyoruz , içmeyi sevmediği için, belki kalkmaz diye. Ama bu da etkili olmadı. bu kez beşiğinde ayağa kalkıyor yarım saat ağlıyor, ama gözleri kapalı. Sabah da en geç 8 de uyanıyor. yani gece sadece 9 saat uyuyor.
    Gelişiminde hiçbir problem yok, boyu kilosu yerinde. Ama neden bu kadar az uyuyor olabilir, bunu hi,ç anlayamıyorum. Bize bile bu kadar uyku yetmiyor. 2 dk oturmuyor, sürekli hareket halinde.

    Ne yapmamız lazıum? Hatamız nerede? Memeden kessek gecei, ki elimizden gelini yapıyoruz, yine kalkıyor, yine kalkıyor. Yatmadan önce iyice doyuruyoruz. Oda sıc. 24-26 derece arası, siyah perde yaptırdık . yine olmuyor. ne yapmamız lazım? siz ne önerebilirsiniz? şimdiden çok teşekkürler. iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin Hanım, bebeğiniz yorgunluktan uyuyamıyor. Bu nedenle öncelikle gece yatış saatini aşamalı olarak 21:00'e çekmelisiniz. Uyumasa bile odadan çıkmamalı ve uyuyup tekrar uyanırsa yine pes etmeden yeniden uyutmalısınız. 4-5 gün zorlanırsınız ama sonra biyolojik ritmi oturur. Ayrıca ben geçici süre iki uyku denemekten yanayım ki yorgunluğunu daha hızlı bertaraf edebilelim.
      Oda sıcaklığınız çok fazla daha serinletmenizi öneririm.
      Eğer birlikte çalışalım bizi bu durumdan 3 haftada kurtarın diyorsanız info@uykumelegi.com'dan detayları öğrenip randevu alabilirsiniz

      Sil
  77. Merhaba oncekı yazınızda 18 aylık bebek icin kalktıktan 4,5 saat sonra uyumalı dıyorsunuz 15 aydan beri tek uykudayız sabah 6:00 kalkıs bu durumda 10;30 da mı uyuması gerekir ben ise 12 de yatırıyorum ilk baslarda 2 saat uyuyordu simdi ise 1 saat uyuyor sonrasında aksam 20:00 uyuyor ? Dogru uyku saati nedir nu durum icin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekler 15-18 ay arasında tek uykuya geçerler. Tek uykuya geçtiklerinde de en fazla 5,5 saat ayakta kalmalarını ve 2 saat uyumalarını öngörürüz. Eğer bebeğiniz gece kalkmıyorsa, herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek yoktur. Ortalamanın altında uyuyor olsa bile gece kalkmadığında bir müdahale yapmayız. Ancak gece kalkıyorsa, gündüz uyku saatini biraz öne çekip, akşam yatış saatini de 19:00'a almanızı öneririm

      Sil
  78. merhaba.benim kızım 5ci ayına yeni girdi. 4cü aydan başlayarak,kendi kendine uyumayı öğrendi.şimdiuyku düzeni böğle sabah 8de kalkıp,beslendikten sonra kendi-kendine oynayıp 9da emzikle uyuyup,10da 10.15de falan uyanıp,12de uyuyup yarım saatten sonra uyanıp,3te banyo yapıb öğlen uykusuna uyuyup 4.30da kalkıp,7.30da uyuyup yarım saate uyanıp,9da 9.15de gece uykusuna yatmak.sorunum öğlen uykusuyla ilgili. çoğu zaman öğlen de yarım saat uyuyor.bazen 1.5saat uyuyor,onun da niçin olduğunu keşif edemedim.nerede yanlış yapıyorum?lütfen yardım edin. bir de 3 gündür çok uykusuna benimle uyuyor,bana kısılıp elbisemle oynayıp uyuyor.yanlış mı yapıyorum?daha önceleri kendi başına uyuyordu.ben bu düzeni kaynanama rağmen zar zor oturttum.her sabah acaba bu gün mü düzeni bozulacak diye stresle uyanıyorum,aslında bu da bir piskolojik sorun galiba,çünkü çoğu anneden bebeğinin melekten bir canavara dönüştüğünü duydum ve çok korkuyorum.benim için disiplin ve bebeğimin huzuru çok önemli.lütfen yardım edin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynure Hanım, öncelikle sizinle uyumaya başlarsa bu alışkanlık olur ve kendi başına uyumayı tekrar öğretmek zorunda kalırsınız.
      Öğlen uykusunu uzatmak için 'Felaket Uykusu' başlıklı yazımı okumanızı ve 45 dakika yerine 30 dakika olarak uygulamanızı öneririm.
      Siz tedirgin olursanız bebeğiniz de tedirgin olur ve bu durumda size daha çok düşebilir. Siz rahat olursanız, bebeğiniz de rahat olur. Bebekler annelerinin yansıması gibidir.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkürler.şimdi bunu anladım ben,öğlen uykusunda yarım saatten sonra uyandığında onu yeniden 30 dakika falan uyutmaya çalışmalıyım.şimdi iki sorum olacak?yarım saatte 2ci defa uyumazsa vaz mı geçeyim ya uyutmakta ısrar mı edeyim? bir de bunu sadece öğlen uykusu için mi yapayım ya tüm gece uykuları için mi?

      Sil
    3. Uyandığında geri uyutmaya çalıştığınızda uyumazsa 30. dakikanın sonunda günaydın demelisiniz. Bu sadece gündüz uykusu için geçerli. Gece uykularında zaten uyuyuncaya kadar pes etmemelisiniz

      Sil
    4. Sorularımı cevapsız kıomadığınız için teşekkürler.Allah sizden razı olsun, bana çök yardımcı oldunuz. dediyiniz gibi bebeğim öğlen uykusunda uyandığına yeniden uyutmaya başladım,fakat özel bir çaba sarf etmedim.uyandığında emziyini yeniden ağzına koyuyorum yeniden uyuyor.zaten kızım uykusuna emzikle dalıyor.3gündür deniyorum.2gün 2-2.5 saat uyudu,dün 1.40dakika uyudu.bu sabah 6.30 da,ama diğer 2gün sabah 05.30da uyandı,yeniden emziyini ağzına koydum tekrar uyudu.gündüz uykuları toplamda 4-5saati geçimiyor,ama geceleri neden uyana bilir ki.günde öğlene kadar 45dakika bir,30dakika da bir uyuyor,bi de saat 7de yarım saat uyuyor.saat 9.dan yatağa koyuyorum,9.30a ancak uyuyor.sabah da 8de uyanıyor,3gündür yeniden uyutdukdan sonra bile.sizce uyku rutini nasıl?öğle uykusu 2saat olursa limiti geçmez,ziyanı yokdur bence.siz ne düşünüyorsunuz?

      Sil
    5. Annelerin sorularına genel anlamda yardımcı olmaya çalışıyorum. Günce incelemesini sadece danışmanlık veya soru-cevap görüşmelerinde yapıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim

      Sil
  79. Merhaba. Benim oğlum 5.5 aylık. Ayakta sallayarak uyuyor. Yaklaşık 45 dak sallıyorum. Akşam 8-8'30 arası uyuyor . Normalde emiyor ama akşam uyurken mutlaka biberonla içmek istiyor . Ama süt içerken uyumuyor, içtikten sonra sallıyorum. Saat 23 te beslemek istiyorum ama önceden içerken şimdi süt içmiyor. Gece 4 gibi uyanıyor, emiyor ama uyuyamıyor yine ayakta sallıyorum. Önceden emince uyurdu ama o zamanlar ayakta sallayarak uykuya dalmıyordu. Sabah 6 gibi tekrar uyanıp emiyor sallayarak tekrar uyutuyorum ve 7-8 arası kalkıyor. Gündüz emme ve uyku düzeni de çok bozuk. Easy yapamıyorum çok sık acıkıyor. Sabah 8-9 arası 40 dak uyuyor bazen de 1,5 saat. Uyandıktan 2 saat sonra tekrar uyutuyorum ama yine süre aynı. 3. Uyku da aynı şekilde. Bazen 1,5-2 saat uyuduğu oluyor ama çok düzensiz. Kim west ve tracy okudum. Uyku eğitimi vermek istiyorum. Bir de ek gıdaya başlıyorum bu aralar ondan mı düzen bozuk bilemiyorum. Çok karışık olmamıştır umarım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 dakikalık uykuları mutlaka uzatmalısınız. Felaket Uykusu başlıklı yazımı okuyup uygulayabilirsiniz.
      Bu ayda gece beslenmesini yavaş yavaş bırakabilirler bebekler. Bence sabah 6:00'daki uyanması açlıktan değil. Gündüz uykularını uzatırsanız geceleriniz de çözülecektir. Tabi bu sıra ayakta sallamayı da bırakmalısınız. Kitaptaki metodu uygulayarak geçiş yapabilirsiniz, sallamaları aşamalı olarak bırakmak için birlikte çalışabiliriz.

      Sil
  80. Merhaba uyku meleqgi size mail attim ama bir cevap gelmedi henuz. Ben dilek benim oglum 11.ayinda 2ay oncesine kadar besiginde sallayarak uyuyordu ,bogazinda aft olustu arkasindan da nezle oldu ondan sonra besikte yatmaz oldu.simdi kapi arasinda carsafta uyuyor,besigine alinca hemen uyaniyor,ne yaptiysam besige alistiramadim.Çarsafta uyursa iki,uc saat uyuyor ,hafta sonundan butarafa da saat 3_4 gibi uyanip aksan saat 10 a kadar uyumuyor ,uyurkende eziyetin biri bin para.banyo yaptiginda uyuyacagini anliyordu ama artik oda kar etmiyor.ne yapmam gerektigini bilmiyorum artik sizden yardim istiyorum lutfen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epostalara bana geliş sırasına göre dönüyorum. Bu konudaki anlayışınız için teşekkür ederim.
      Bebeğinizin düşündüğünüz saatten daha önce gece uykusuna geçme ihtiyacı olabilir. Uyku penceresini kaçırınca da yorgunluktan uykuya dalamıyordur. Eğer gündüz uykusu yeterliyse saat 19:00-20:00 arasında uyumasını beklerim. Ancak son uykusu 45 dakikanın altındaysa 18:00-18:30 arası bile akşam uykusuna geçebilir.
      Beşiğinde sallamaya geçmek yerine kendi başına uyumayı öğretmenizi tavisye ederim. Bunun için bloğumdaki kitap size yardımcı olacaktır.

      Sil
    2. Cevabiniz icin tesekkur ederim.Bir kac gundur tum yorumlari okuyorum ve kitapla ilgili arastima yapiyorum .Çarsafta yatmayi biraktira bilirsem eger inaninki kendi basina uyutmayi ogretmek o kadar zor gelmiyecektir diye dusunuyorum basa cikabilirim bu surecle.Eger bunu basara bilirsem ilk sizinle paylasicam :-) .Tekrar cok tesekkur ederim

      Sil
  81. İyi Günler. Bebeğim 8 haftasını doldurdu. Akşam 9 da uyuyor gece 12.30 gibi uyanıyor. 1 gibi uyuyor. 5 gibi tekrar kalkıyor. uyuduktan sonra 7 gibi tamamen uyanıyor. gündüzleri hiç uyumuyor. gün içinde uykuluymuş gibi görünse de bir iki defa 20 dakika uyuyor ve hemen uyanıyor.toplamda gündüz en fazla 1 saat uyuyor. Ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.toplamda en fazla 12 saat uyuyor.bu süreyi nasıl uzatabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaştaki bebeğin ayakta kalabilecek maksimum süre 1,5 saattir. Uyku emaresi görmeseniz bile uyutmalı en az 30 dakika denemelisiniz. Bu yaşta gündüz uykusu geceyi çok etkilemez ama dördüncü aydan sonra saat başı kalkmaya kadar etkisi görülür. Kısa uykular için de 'Felaket Uykusu' başlıklı yazımı okuyup uygulama süresini 30 dakika olarak ele almalısınız

      Sil
  82. merhaba kızım 24 aylık 1 haftadır öğlen uykusuna yatıramıyorum ne yaptıysam ne denediysem yatıramıyorum akşam 9 gibi yatıyor sabah 9 da kalkıyor nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki yaşta gördüğümüz bir direnç. Şu anda gece kalkmıyor bile olsa, bir müddet sonra yorgunluğa bağlı olarak gece kalkmaları başlayabilir. Öğlen uykusunu nasıl uyutursanız uyutun diyebilirim. İster kucakta, ister pusette.

      Sil
  83. Slm bu sayfayı oğlum icin uyku metodları ararken buldum ve okuduğuma göre cogu insan faydasını gormuş lütfen bende yardım istiyorum oğlum 10 aylik ve kendi kendine uyumayı bilmiyor 2 ay oncesine kadar geceleri cok guzel uyurdu ama dişler çıkmaya başladığından beri saat bası uyanır oldu ve hemen gitmem gerekiyor kucağıma almam lazım yoksa cok kotu ağlıyor beklersemde uykusu kaçıp yatmıyor bu arada gece 11-12 gibi yatar erkenden yatiramiyorum nolur yardım edin cok yoruldummmmm:((

    YanıtlaSil
  84. Kizim 10 aylik akşam 8.30da uyuyor sabah 7.30 a kadar ama her 2 saatte bir emmek istiyor cok emmesede orada durmak istiyor gunduzde 3 defa uyuyor gece uyku duzenini nasıl ayarlayabilirim

    YanıtlaSil
  85. Cevabınız için teşekkür ederim. 40 dakikalık uykuları uzattık ve yönteminizle ayakta sallamayız da bıraktık. 1 hafta önce uyku eğitimine başladık, gayet iyi gidiyorduk fakat son zamanlarda oğlumun emziğini verip yatırdığımda önce kendi kendine sesler çıkarıp sonra emziği ağzından eline alıyor ve incelemeye ve ısırmaya başlıyor. Sonra ağlamaya dönüyor ve ben başka bir emzik ağzına veriyorum fakat onu da diğer eliyle alıyor. Bunu çözmek için eline bir ayıcık vermeyi denedim fakat o da işe yaramadı. Bi süre sonra ağlamalar artıyor emziği da almıyor ancak 2-3 kere kucağıma almam gerekiyor ki uyusun. Bu arada çok ağlıyor. Ben de bi yerlerde yanlış yaptığımı düşünüyorum. Acaba 6 aylık bebekte kendi kendine uyuma eğitimi kaç gün sürer. Başlangıçta müzikle uyutuyordum son zamanlarda başka yerde uyumakta zorlanacağı için onu da açmadım. Bundan da olabilir mi? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  86. Bir de oğlum sabah 8 gibi kalkıp akşam 7-8 arası uyuyor. Gündüz 1.5 saat süren 2 uyku uyuyor. Son uykudan 15.00 gibi uyanıp bir daha gündüz uyumuyor. Yani gündüz uykuları 2 ye düşürdü. 6 aylık bebek için 2 uyku normal mi acaba?

    YanıtlaSil