5 Şubat 2011 Cumartesi

Hangi Metod - 2?

Yaptığım araştırma sonuçlarını sizlerle paylaşmak isterim.

Kim West - The Sleep Lady's Good Night, Sleep Tight - Doğumdan 5 yaşa kadar ki uyku düzeni bozuklukları ele alınıyor. Ebeveyn ile bebeğin arasındaki güven bağını bozmadan kademeli olarak tek başına uyumayı öğreten bir metod.

Elizabeth Pantley - No cry sleep solutıon - Çok kademeli devam eden bir metod ve ebeveyn yatağının kullanımı söz konusu. Her ne kadar ağlama yok dese de malesef var.

Marc Weissbluth - Healthy Sleep Habits, Happy Child - Bırak ağlasın metodunu savunuyor.

Richard Ferber - Solve Your Child's Sleep Problems - Bebek uyuncaya kadar ağlaması için bırakan ve belirli aralıklarla kontrol edilmesini söyleyen bir metod.

Jodi Mindell - Sleeping Through the Night - Sadece gece yatma seromonisine yoğunlaşıyor. Gün içinde ne istiyorsanız onu yapın diyor. 

Tracy Hogg - Secrets of the Baby Whisperer - Kim West'in ki gibi bebekle birlikte kalmayı savunan metodlardan biri. Benim açımdan eksisi Tracy Hogg 4 sene evel kanserden vefat ettiği için son zamanlarda yapılmış araştırmalara göre yenilenmiş bir kitap olmaması.

Suzy Giordano - The Baby Sleep Solution - Sadece 18 aya kadar ele alıyor ve çok keskin sınırları var.

Ben mi ne yaptım? Daha önce ki aynı başlıklı yazımda da belirttiğim gibi önce Tracy ile başladım sonra Kim'le devam ettim. Çünkü birşey sormak istediğimde Kim'den danışmanlık alabiceğimi bilmek ve almak beni çok rahatlatmıştı. 

3 yorum:

  1. kim west'in sistemi daha istikrarlı göründü. peki örnek bir uygulama , plan var mı 1 günlük? henüz bebek gelmedi ama merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  2. Altıncı aya kadar günlük rutin yerine uyku aralıklarına dikkat etmeniz gerekir. Eylül ayı içinde Kim West'in el kitabı Türkiye'de yayınlanacak. Orada 6-36 ay için bütün örnek rutinleri bulabileceksiniz.

    YanıtlaSil
  3. bu güzel haber. teşekkürler ...en korktuğum konuda bir bilene rastlamak içimi öyle rahatlattı ki :) sevgiler

    YanıtlaSil